ΚΟΣΜΟΣ

Φτωχές γυναίκες «νοικιάζουν» τη μήτρα τους! (βίντεο)

Φτωχές γυναίκες «νοικιάζουν» τη μήτρα τους! (βίντεο)

Με τα χρήματα που κερδίζουν, κάνουν μια «καλύτερη» ζωή!

Ραγδαία ανάπτυξη παρουσιάζει τον τελευταίο καιρό η παρένθετη μητρότητα αλλά με οικονομικό όφελος στην Ινδία.

Υπάρχει μια ινδική κλινική για την παρένθετη μητρότητα η οποία παρέχει μια οικονομική εναλλακτική λύση για άτεκνα ζευγάρια και σε αντάλλαγμα, τα χρήματα αυτά που παίρνουν οι παρένθετες μητέρες τις βοηθάει να βγουν από τη φτώχεια.

Οι νεαρές γυναίκες που επιλέγουν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα, μένουν μέσα στην κλινική υπογονιμότητας Akanksha, που βρίσκεται στη μικρή πόλη του Anand.

Οι γυναίκες παρακολουθούνται σε όλη την εγκυμοσύνη. Υπάρχουν περίπου 50 γυναίκες που διατίθενται να νοικιάσουν τη μήτρα τους και να χαρίσουν τα μωρά τους.

Οι γιατροί στην κλινική παραδίδουν περίπου 3 μωρά κάθε μήνα. Η τιμή για το σύνολο της διαδικασίας κοστίζει περίπου 30.000 $ και είναι πολύ φθηνότερη από ό, τι στις Ηνωμένες Πολιτείες .

Τα 8.000 δολάρια δίνονται στην παρένθετη μητέρα. Αυτά τα χρήματα είναι περίπου 10 χρόνια μισθοί σε μια κανονική θέση εργασίας στην Ινδία.

Μερικές γυναίκες επιλέγουν να είναι υποκατάστατα περισσότερο από μία φορά. Περισσότερα από 700 μωρά έχουν παραδοθεί από την κλινική μέχρι στιγμής.

Δείτε το βίντεο