ΚΟΣΜΟΣ

Αφγανιστάν: Κατολίσθηση «κατάπιε» ολόκληρο χωριό! (video)

Αφγανιστάν: Κατολίσθηση «κατάπιε» ολόκληρο χωριό! (video)

Υπάρχουν φόβοι ότι τουλάχιστον 2.100 άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους στην επαρχία Μπανταχσάν στο βορειοανατολικό Αφγανιστάν, εξαιτίας μιας κατολίσθησης, όπως δήλωσε εκπρόσωπος του τοπικού κυβερνήτη.

Η κατολίσθηση σημειώθηκε εξαιτίας των καταρρακτωδών βροχών που πλήττουν την περιοχή τις τελευταίες ημέρες και έχουν καταστρέψει «350 με 400 σπίτια», σύμφωνα πάντα με τον Ναβίντ Φεροτάν.

«Η κατολίσθηση κατέστρεψε σχεδόν ολόκληρο το χωριό Αμπ-ε- Χοσκ στην περιοχή Άργκου σήμερα το απόγευμα», ανέφερε από την πλευρά του ο Φαζλουντίν Άγιαρ, ο διοικητής της αστυνομίας της Μπανταχσάν, ενώ ο διευθυντής της αφγανικής υπηρεσίας διαχείρισης εκτάκτων καταστάσεων Μοχαμάντ Ντάιμ Κάκαρ, συμπλήρωσε: «Έχουμε διανείμει τρόφιμα» στους πληγέντες, επισημαίνοντας ότι περίπου 400 άνθρωποι κατάφεραν να διασωθούν.

Την ίδια ώρα πάντως, σύμφωνα με την ανακοίνωση της αποστολής του ΟΗΕ στο Αφγανιστάν (UNAMA «τουλάχιστον 350» άτομα έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας της κατολίσθησης.

«Ο αριθμός των νεκρών φτάνει τους 350», ενώ από την καταστροφή ενδέχεται να εκτοπιστούν πολλοί άνθρωποι, ανέφερε η UNAMA σε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, διευκρινίζοντας ότι οι υπηρεσίες του ΟΗΕ συνεργάζονται με τις τοπικές αρχές για τη διάσωση όσων έχουν παγιδευτεί στα συντρίμμια.

Οι έρευνες για τους αγνοούμενους συνεχίζονται.

Υπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη εβδομάδα, περίπου 100 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 7.000 αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους εξαιτίας των πλημμύρων σε τέσσερις νότιες επαρχίες του Αφγανιστάν.

Διαβάστε ακόμα:

Αφγανιστάν: Αυξάνονται συνεχώς τα θύματα από τις πλημμύρες