ΚΟΣΜΟΣ

«Στα τάρταρα» η δημοτικότητα του Σίλβιο

«Στα τάρταρα» η δημοτικότητα του Σίλβιο
Θεαματική μείωση σημειώνει η δημοτικότητα του Ιταλού πρωθυπουργού Σίλβιο Μπερλουσκόνι σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα...

Θεαματική μείωση σημειώνει η δημοτικότητα του Ιταλού πρωθυπουργού Σίλβιο Μπερλουσκόνι σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα «Λα Ρεπούμπλικα».

Στην ερώτηση «πόσο εμπιστεύεστε τον πρωθυπουργό;», απαντά «πολύ έως και πάρα πολύ» μόλις το 31% των ερωτηθέντων, ενώ το 58% δηλώνει ότι «εμπιστεύεται λίγο έως και καθόλου» τον Μπερλουσκόνι και το 11% δηλώνει ότι δεν έχει άποψη.


Όπως τονίζει η εφημερίδα, σε σχέση με τον Οκτώβριο του 2008 ο μεγιστάνας πρωθυπουργός έχασε το 50% της δημοτικότητάς του: πριν από τριάντα μήνες, το ποσοστό του στατιστικού δείγματος που εξέφραζε «μεγάλη εμπιστοσύνη και εκτίμηση στο πρόσωπο του Μπερλουσκόνι» έφτανε το 62%.

Αρνητικά εμφανίζονται και τα στοιχεία που αφορούν την κυβέρνηση. Σύμφωνα με την Ipr Marketing, την εμπιστεύεται το 23% των ερωτηθέντων, ενώ το 62% έχει αρνητική γνώμη και το 15% δεν διαθέτει συγκεκριμένη άποψη .

Σε ότι αφορά την πρόθεση ψήφου η έρευνα αναφέρει ότι το 42% δηλώνει αναποφάσιστο.


Ο «Καβαλιέρε», πάντως, συνεχίζει να δείχνει αισιόδοξος και σε ομιλία του στο Μιλάνο δήλωσε βέβαιος ότι η κεντροδεξιά πρόκειται να ξανακερδίσει και πάλι τον δήμο της πόλης στις τοπικές εκλογές του Μαΐου.