ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: Τουλάχιστον 5 νεκροί από πτώση ελικοπτέρου

Ρωσία: Τουλάχιστον 5 νεκροί από πτώση ελικοπτέρου

Τις σορούς 5 ατόμων ανέσυραν Ρώσοι δύτες μετά την πτώση ενός ελικοπτέρου, το οποίο μετέφερε υψηλόβαθμους περιφερειακούς αξιωματούχους και επιχειρηματίες, σε μια λίμνη στη βορειοδυτική Ρωσία.

Το ελικόπτερο, τύπου Mi-8, μετέφερε 18 άτομα (μαζί με τα 5 μέλη του πληρώματος), όταν έπεσε στη λίμνη Μουνόζερο του Μουρμάνσκ, σύμφωνα με περιφερειακούς αξιωματούχους.

Έντεκα άτομα εξακολουθούν να αγνοούνται, ενώ και οι 5 σοροί ταυτοποιήθηκαν, σύμφωνα με τον Βλαντίμιρ Μάρκιν, εκπρόσωπο Τύπου της επιτροπής ερευνών.

Το ελικόπτερο ανήκε στην εταιρεία Apatit, η οποία κατασκευάζει συστατικά λιπασμάτων, ενώ πιστεύεται ότι τόσο ο διευθυντής της εταιρείας, Αλεξέι Γκριγκόριεφ, όσο και ο υποδιευθυντής του, Κονσταντίν Νικίτιν, επέβαιναν σε αυτό.

Επίσης πιστεύεται ότι στο ελικόπτερο βρισκόταν και ο αναπληρωτής διοικητής του Μουρμάνσκ, Σεργκέι Σκομορόκοφ.

Οι υπεύθυνοι πάντως, αξίζει να σημειωθεί ότι δε θεωρούν τους αγνοούμενους νεκρούς.

«Μέχρι οι σοροί τους να εντοπιστούν, θεωρούνται ζωντανοί», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο η εκπρόσωπος Τύπου της εταιρείας Apatit.

Οι ερευνητές πιστεύουν ότι το ατύχημα μπορεί να προκλήθηκε λόγω βλάβης του ελικοπτέρου και κακοκαιρίας, ενώ οι επιβαίνοντες στο ελικόπτερο επρόκειτο να επιθεωρήσουν από ψηλά τουριστικές εγκαταστάσεις στην περιοχή.

Διαβάστε ακόμα:

Καμπότζη: 7 άτομα έχασαν τη ζωή τους για 50 λεπτά!