ΚΟΣΜΟΣ

Όλοι στο πλευρό του Σουμάχερ: Ιατρικός «στρατός» και ρομπότ δίνουν μάχη μαζί του

Όλοι στο πλευρό του Σουμάχερ: Ιατρικός «στρατός» και ρομπότ δίνουν μάχη μαζί του

Με κομμένη την ανάσα παρακολουθεί ολόκληρος ο πλανήτης την πορεία της υγείας του Μίκαελ Σουμάχερ – Στο πλευρό του Σούμι ένας ολόκληρος... στρατός

Σύμφωνα με την ιταλική «Gazzetta Dello Sport», ο Γερμανός πιλότος βρίσκεται στη Λωζάννη και δίνει μεγάλη μάχη πλέον για να επανέλθει στην κατάσταση που ήταν πριν το σοκαριστικό ατύχημα. Πεντέμησι μήνες μετά και ο Σούμι δείχνει έτοιμος να κερδίσει τη μεγαλύτερη μάχη της ζωής του.

Ένα επιτελείο 20 γιατρών βρίσκεται στο πλευρό του Γερμανού πρώην πιλότου της Formula 1 καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας, μαζί με ένα ρομπότ που βοηθά στην ενεργοποίηση της κίνησης του ασθενούς. Η πτέρυγα του νοσοκομείου όπου νοσηλεύεται φρουρείται επί 24ώρου βάσεως.

Ο «Σούμι» δεν έχει ανακτήσει ακόμη την ομιλία και την κίνηση, ωστόσο έχει αρκετές στιγμές πλήρους συνείδησης, στις οποίες τα μάτια του κινούνται και αναγνωρίζει τα αγαπημένα του πρόσωπα, ειδικά τη σύζυγό του, Κορίνα.

Όπως ανέφερε η εφημερίδα Blick, η μεταφορά του Μίκαελ Σουμάχερ οργανώθηκε από την οικογένειά του σαν επιχείρηση μυστικών υπηρεσιών. Η εταιρεία που αναλαμβάνει τη μεταφορά ασθενών υπέγραψε συμβόλαιο για τη μεταφορά ασθενούς από τη Γκρενόμπλ χωρίς να γνωρίζει για ποιόν επρόκειτο, αφού είχε δηλωθεί ψεύτικο όνομα.

Τα μέλη του προσωπικού του ασθενοφόρου υποχρεώθηκαν να απενεργοποιήσουν τα κινητά τους τηλέφωνα όταν αντίκρισαν το πρόσωπο του Σουμάχερ, ο οποίος εμφανίσθηκε πολύ αδυνατισμένος μετά τις 170 ημέρες νοσηλείας του.

Ο Σουμάχερ δεν μίλησε, αλλά επικοινωνούσε με τους τραυματιοφορείς με νεύματα κατά τη διάρκεια της διαδρομής μήκους 200 χιλιομέτρων ανάμεσα στη Γκρενόμπλ και τη Λωζάνη.

Οι γιατροί αισιοδοξούν για τη βελτίωση της κατάστασής του, αν και καθιστούν σαφές πως θα χρειαστεί μεγάλο χρονικό διάστημα, ίσως και ολόκληρα χρόνια, για να γίνουν ουσιαστικά βήματα, ενώ θεωρείται απίθανο ο 45χρονος αθλητής να επανέλθει πλήρως.

Δίπλα στον επτάκις παγκόσμιο πρωταθλητή της Formula 1 βρίσκεται η οικογένειά του.

Διαβάστε επίσης:

Ο Σουμάχερ είχε τις αισθήσεις του κατά τη μεταφορά του στη Λωζάνη

Χάμιλτον: «Ελπίζω να είναι μόνο η αρχή για Σουμάχερ»

Μίκαελ Σουμάχερ: Αυτό είναι το ελικόπτερο που μετέφερε τον Γερμανό «πιλότο»