ΚΟΣΜΟΣ

Σταϊνμάγερ: Τελευταία ευκαιρία της Ρωσίας

Σταϊνμάγερ: Τελευταία ευκαιρία της Ρωσίας

Για τελευταία ευκαιρία της Μόσχας να αποδείξει ότι έχει την επιθυμία να κάνει μια σοβαρή προσπάθεια προκειμένου να επικρατήσει ειρήνη στην Ουκρανία έκανε λόγο ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών, Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάγερ.

«Η Μόσχα μπορεί να έχει μία τελευταία ευκαιρία τώρα για να δείξει ότι πραγματικά ενδιαφέρεται σοβαρά για μία λύση», δήλωσε ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ στην εφημερίδα Μπιλντ αμ Ζόνταγκ, σύμφωνα με μία προδημοσίευση.

«Τώρα είναι η στιγμή για όλους να σταματήσουν και να σκεφτούν τι μπορεί να συμβεί αν δεν σταματήσουμε την κλιμάκωση», τόνισε.

Η Ουκρανία κατηγόρησε σήμερα τη Ρωσία και τους φιλορώσους αντάρτες ότι καταστρέφουν αποδεικτικά στοιχεία «διεθνών εγκλημάτων» από τα συντρίμμια του αεροσκάφους το οποίο, σύμφωνα με το Κίεβο, κατέρριψαν με πύραυλο μαχητές.

Οι δηλώσεις του Σταϊνμάιερ απηχούσαν εκείνες της Μέρκελ λέγοντας πως η Ρωσία δεν έχει κάνει αρκετά για να σταματήσει τους αντάρτες, καθώς όπλα και μαχητές έχουν διασχίσει τα σύνορα με την Ουκρανία τις τελευταίες εβδομάδες.

Διαβάστε επίσης:

Βοeing 777: Δεν υπάρχουν πληροφορίες για τα μαύρα κουτιά