ΚΟΣΜΟΣ

Malaysia airlines: Κρύβουν στοιχεία για την κατάρριψη του αεροπλάνου

Malaysia airlines: Κρύβουν στοιχεία για την κατάρριψη του αεροπλάνου

«Ό,τι μπορούν για να κρύψουν στοιχεία τα οποία αποδεικνύουν ότι ρωσικοί πύραυλοι κατέρριψαν το μαλαισιανό αεροπλάνο» κάνουν οι φιλορώσοι αντάρτες όπως υποστήριξε εκπρόσωπος του ουκρανικού Συμβουλίου Ασφαλείας.

«Οι τρομοκράτες κάνουν τα πάντα για να κρύψουν τα στοιχεία που αποδεικνύουν την εμπλοκή ρωσικών πυραύλων στην κατάρριψη αυτού του αεροσκάφους», δήλωσε ο Αντρίι Λισένκο σε συνέντευξη Τύπου.

Παράλληλα, ανέφερε πως οι αντάρτες απομάκρυναν συντρίμμια και πτώματα από το σημείο της συντριβής με φορτηγά, επεμβαίνοντας σε έναν χώρο ο οποίος πρέπει να είναι ασφαλισμένος, προκειμένου οι ερευνητές να έχουν μία πιθανότητα να προσδιορίσουν τι και ποιος, προκάλεσε την πτώση του αεροσκάφους.

«Οι τρομοκράτες μετέφεραν 38 σορούς στο περιφερειακό νοσοκομείο (στο Ντονέτσκ). Για τα υπόλοιπα πτώματα, δε γνωρίζουμε πού μπορεί να τα έχουν πάει», σημείωσε ο Λισένκο.

Σύμφωνα πάντως με το πρακτορείο Ρόιτερς, σιδηροδρομικοί εργάτες δήλωσαν πως δεκάδες σοροί από το σημείο της συντριβής τοποθετήθηκαν μέσα σε βαγόνια-ψυγεία κατά τη διάρκεια της νύχτας στο σταθμό της πόλης Τορέζ, σε απόσταση 15 χλμ. από το σημείο της συντριβής.

Στο μεταξύ, το Γαλλικό Πρακτορείο, το οποίο επικαλείται τον Οργανισμό για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ), ανέφερε πως οι παρατηρητές του οργανισμού ενημερώθηκαν ότι 169 σοροί που μεταφέρθηκαν από το σημείο της συντριβής του αεροπλάνου τοποθετήθηκαν σε ένα τρένο-ψυγείο, εν αναμονή της άφιξης των διεθνών εμπειρογνωμόνων.

Η διαβεβαίωση δόθηκε στους παρατηρητές του ΟΑΣΕ στο σταθμό της Τορέζ, δήλωσε ο εκπρόσωπός τους Μίκαελ Μποκιούρκιβ σε τηλεφωνική συνέντευξη Τύπου που δόθηκε από το σημείο της συντριβής, σύμφωνα πάντα με το πρακτορείο. Ερωτηθείς για τις πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες το τρένο αναχώρησε για το Ντονέτσκ, είπε πως δε γνωρίζει κάτι σχετικό.

Διαβάστε ακόμα:

Μαλαισία αεροπλάνο: Φιλορώσοι αυτονομιστές ίσως βρήκαν τα μαύρα κουτιά

Μαλαισία αεροπλάνο: Σοροί φορτώθηκαν σε βαγόνια-ψυγεία τη νύχτα (photos)