ΚΟΣΜΟΣ

Βίντεο με τη «γέννησή» του έδειξε ο Ομπάμα

Βίντεο με τη «γέννησή» του έδειξε ο Ομπάμα
Με ένα περιπαιχτικό τρόπο απάντησε ο Αμερικανός πρόεδρος...

Με ένα περιπαιχτικό τρόπο απάντησε ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα στην επίθεση που δέχτηκε από τον Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος αμφισβητεί τον τόπο γέννησής του.

Στο ετήσιο δείπνο ανταποκριτών το Σάββατο το βράδυ, ο πρόεδρος των ΗΠΑ προέβαλε το βίντεο της …γέννησής του.

Ο μεγιστάνας Τραμπ, που αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος με τους Ρεπουμπλικάνους στις προεδρικές εκλογές του 2012, επιμένει ότι ο Ομπάμα έχει γεννηθεί στην Κένυα και επομένως η εκλογή του στην προεδρία των ΗΠΑ ήταν παράνομη. Την περασμένη εβδομάδα ο Αμερικανός πρόεδρος έδωσε στη δημοσιότητα το αυθεντικό πιστοποιητικό γέννησής του, καταρρίπτοντας αυτόν τον ισχυρισμό.

Στη χθεσινή εκδήλωση, ο Ομπάμα αποφάσισε να διασκεδάσει το κοινό του, προειδοποιώντας ότι επρόκειτο να δείξει το «επίσημο βίντεο της γέννησής του», ως επιπρόσθετη απόδειξη.

«Σας προειδοποιώ. Κανείς δεν έχει δει αυτό το βίντεο εδώ και 50 χρόνια, ούτε ακόμη κι εγώ», είπε.

Τότε, στην τεράστια οθόνη της αίθουσας άρχισαν να παίζουν σκηνές της ταινίας κινουμένων σχεδίων «Ο βασιλιάς των λιονταριών», που δείχνουν τη γέννηση του μικρού λιονταριού Σίμπα στην... Κένυα.

Το κοινό ξέσπασε σε γέλια και ο Ομπάμα, για να βεβαιωθεί ότι κανείς δεν θα πάρει στα σοβαρά την ταινία, πρόσθεσε: «Θέλω να αποσαφηνίσω στο τραπέζι του καναλιού Fox News ότι πρόκειται για αστείο. Αυτό δεν ήταν το πραγματικό βίντεο της γέννησής μου. Ήταν ένα παιδικό κινούμενο σχέδιο. Ρωτήστε στην Ντίσνεϊ αν δεν με πιστεύετε. Εκεί έχουν την αυθεντική ταινία».

Ο Τραμπ παρευρισκόταν επίσης στο δείπνο.