ΚΟΣΜΟΣ

Βρυξέλλες: Η Γαλλία παρέδωσε τον ύποπτο για την επίθεση στο Εβραϊκό Μουσείο

Βρυξέλλες: Η Γαλλία παρέδωσε τον ύποπτο για την επίθεση στο Εβραϊκό Μουσείο

Τον ύποπτο για την επίθεση στο Εβραϊκό Μουσείο των Βρυξελλών, Μεχντί Νεμούς, παρέδωσε στις βελγικές Αρχές η Γαλλία, όπως αποκάλυψε η Τίνε Χόλεβετ, εκπρόσωπος της ομοσπονδιακής αστυνομίας του Βελγίου.

«Έχει φτάσει στις Βρυξέλλες και θα ανακριθεί», δήλωσε χαρακτηριστικά, αφού το ακυρωτικό Δικαστήριο της Γαλλίας είχε εγκρίνει την Τετάρτη την έκδοση του Νεμούς στο Βέλγιο.

Γάλλος αλγερινής καταγωγής, ο 29χρονος Νεμούς κατηγορείται ότι στις 24 Μαΐου σκότωσε τέσσερις ανθρώπους στο Εβραϊκό Μουσείο των Βρυξελλών. Συνελήφθη στις 30 Μαΐου στη Μασσαλία, όπου έφτασε με το αυτοκίνητό του μέσω του Άμστερνταμ της Ολλανδίας. Στις αποσκευές του βρέθηκαν ένα πιστόλι, ένα Καλάσνικοφ και πολλά πυρομαχικά.

Ο Νεμούς έχει ήδη καταδικαστεί επτά φορές στη Γαλλία, κυρίως για ένοπλη ληστεία, ενώ έχει ήδη εκτίσει επταετή κάθειρξη, στη διάρκεια της οποίας προσηλυτίστηκε στο Ισλάμ.

Ο Φρανσουά Μολέν, εισαγγελέας του Παρισιού, επεσήμανε ότι ο Νεμούς έχει περάσει περισσότερο από ένα χρόνο στη Συρία, όπου φέρεται να εντάχθηκε στις πιο ριζοσπαστικές ισλαμιστικές ομάδες που μάχονται εναντίον της κυβέρνησης του σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, όπως το Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε.

Διαβάστε ακόμα:

Λιβύη: Βυθίζεται στο χάος (videos+photos)

Καλάσνικοφ: Συμπονεί τους Αμερικανούς που δεν θα αγοράζουν όπλα της!

Βαρκελώνη: Το πρώτο παγωτό που αλλάζει… χρώμα! (video)

Μόντρεαλ: Γυναίκα τρώει νεκρό πουλί στο μετρό! (video)

Βρετανία: Εμφανίστηκε φάντασμα σε στοιχειωμένο θέατρο! (video+photos)

Ρουμανία: Νηπιαγωγοί χτυπούσαν και έδιναν κρασί σε παιδιά! (video+photos)

Ρωσίδα έτρεχε γυμνή στο αντίθετο ρεύμα! (video)

Γάζα: Τα αθώα θύματα από την παράνοια των βομβαρδισμών (video+photos)

Ιταλία: Εκτελεστές της Καμόρα σκότωσαν ηλικιωμένο «κατά λάθος»