ΚΟΣΜΟΣ

Γουινέα: 34 νέοι σκοτώθηκαν από ποδοπάτημα που σημειώθηκε σε ραπ συναυλία

Γουινέα: 34 νέοι σκοτώθηκαν από ποδοπάτημα που σημειώθηκε σε ραπ συναυλία

Τουλάχιστον 34 άνθρωποι, περιλαμβανομένων αρκετών παιδιών, σκοτώθηκαν στο ποδοπάτημα που σημειώθηκε σε μια παραλία της πρωτεύουσας Κόνακρι, κατά τη διάρκεια μιας συναυλίας ραπ στο πλαίσιο των εορτασμών για το τέλος του Ραμαζανιού, ανέφεραν ιατρικές πηγές την Τετάρτη.

Εκατοντάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στο νοσοκομείο Ντόνκα στο Κονάκρι προκειμένου να επισκεφθούν τους τραυματίες και να αναγνωρίσουν τους νεκρούς.

Ένας δημοσιογράφος του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς είδε τις σορούς τριών παιδιών μεταξύ των νεκρών, όμως αυτόπτες μάρτυρες κάνουν λόγο για περίπου 10 ανήλικα θύματα.

«Αυτή τη στιγμή υπάρχουν 34 σοροί στο νεκροτομείο. Ο κατάλογος των τραυματιών συνεχίζει να αυξάνεται» είπε στο Ρόιτερς μια ιατρική πηγή, ζητώντας να μην κατονομαστεί. «Το μεγαλύτερο (από τα θύματα) δεν είναι πάνω από 20 ετών. Υπάρχουν νεαρά κορίτσια ανάμεσά τους» σημείωσε.

Αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι τουλάχιστον 10.000 άνθρωποι είχαν πάει να παρακολουθήσουν τη συναυλία, κυρίως παιδιά και νέοι, που ήθελαν να δουν τα δημοφιλή συγκροτήματα μουσικής ραπ "Banlieuzart" και "Instinct Killers".

Ο Αντάμα Μπα, ένας διαφημιστής που παρίστατο στην εκδήλωση στη συνοικία Ρατόμα, επισήμανε ότι ο χώρος ήταν ασφυκτικά γεμάτος και ότι είδε μόλις περίπου 12 αστυνομικούς στο σημείο. «Όταν είδα αυτό το πλήθος, με όλους αυτούς τους ανθρώπους να σπρώχνονται, κάποια παιδιά να πνίγονται, κατάλαβα ότι υπήρχε κίνδυνος να έχουμε μια τραγωδία και το είπα στους διοργανωτές», που όμως «δεν με άκουγαν» υποστήριξε ο ίδιος.

Οι διοργανωτές της εκδήλωσης δεν απάντησαν σε τηλεφωνήματα για σχόλια.

Η κυβέρνηση της χώρας κήρυξε εθνικό πένθος για μια εβδομάδα μετά την τραγωδία αυτή.

Διαβάστε επίσης:

Πορτογαλία: Ο κλειδωμένος αχυρώνας έκρυβε θησαυρό! (photos)

Αυτοπυρπόληση: Αυτή είναι η νέα μόδα των social medial! (video+photos)