ΚΟΣΜΟΣ

Βραζιλία: H Σίλβα θα είναι αντίπαλος της Ρούσεφ στις προεδρικές εκλογές

Βραζιλία: H Σίλβα θα είναι αντίπαλος της Ρούσεφ στις προεδρικές εκλογές

Η πρώην υπουργός Περιβάλλοντος Μαρίνα Σίλβα πρόκειται να ονομαστεί η νέα υποψήφια για την προεδρία του Σοσιαλιστικού Κόμματος της Βραζιλίας (PSB) ενόψει της εκλογικής αναμέτρησης της 5ης Οκτωβρίου, μετά τον θάνατο του υποψηφίου του Εδουάρδου Κάμπους σε αεροπορικό δυστύχημα αυτή την εβδομάδα, όπως δήλωσε ο πρόεδρος του κόμματος στην εφημερίδα Folha de São Paulo σήμερα.

Ο Κάμπους, 49 ετών, ο υποψήφιος του Σοσιαλιστικού Κόμματος της Βραζιλίας στις προεδρικές εκλογές, έχασε τη ζωή του όπως και άλλοι έξι άνθρωποι όταν το μικρό ιδιωτικό αεροσκάφος στο οποίο επέβαινε συνετρίβη σε μια κατοικημένη περιοχή στο Σάντους, στην πολιτεία Σάου Πάουλου.

Η Σίλβα, 56 ετών, ήταν ως τώρα η υποψήφια πρόεδρος του κόμματος για τον θώκο της αντιπροέδρου. Αναμένεται να ονομαστεί επίσημα υποψήφια για την προεδρία του PSB την προσεχή Τετάρτη.

Σύμφωνα με την υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας της Βραζιλίας, το αεροσκάφος Cessna 560X το οποίο μετέφερε τον Κάμπους από το Ρίου ντε Ζανέιρου στην πόλη Γκουαρουζά, κοντά στο Σάου Πάουλου, δεν κατάφερε να προσγειωθεί λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών και συνετρίβη πέφτοντας πάνω σε πολλά κτίρια σε μια συνοικία στην παραθαλάσσια πόλη Σάντους, περίπου 60 χλμ. από το Σάου Πάουλου, την οικονομική πρωτεύουσα της χώρας.

Οι δημοσκοπήσεις έφεραν τον Κάμπους, πρώην κυβερνήτη της βορειοανατολικής πολιτείας Περναμπούκο της Βραζιλίας, να καταλαμβάνει την τρίτη θέση στην πρόθεση ψήφου ενόψει των εκλογών, στις οποίες η πρόεδρος Ντίλμα Ρουσέφ επιδιώκει να εκλεγεί για μια δεύτερη θέση.

Η Σίλβα είχε καταφέρει να καταλάβει την τρίτη θέση στις προεδρικές εκλογές του 2010, συγκεντρώνοντας το 19% των ψήφων, γεγονός που είχε προκαλέσει την έκπληξη πολλών αναλυτών. Είχε θητεύσει στην κυβέρνηση του πρώην προέδρου Λουίς Ινάσιου Λούλα ντα Σίλβα από το 2003 ως το 2008.

Διαβάστε επίσης:

Τουρκία: Νέο σκάνδαλο «πληγώνει» τον Ερντογάν