ΚΟΣΜΟΣ

Σταϊνμάιερ: «Δύσκολες συζητήσεις» για την Ουκρανία αλλά έχει σημειωθεί «πρόοδος»

Σταϊνμάιερ: «Δύσκολες συζητήσεις» για την Ουκρανία αλλά έχει σημειωθεί «πρόοδος»

O υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ δήλωσε την Κυριακή μετά το πέρας της συνάντησης με τους ομολόγους του από την Ουκρανία, τη Ρωσία και τη Γαλλία ότι οι υπουργοί Εξωτερικών θα ενημερώσουν τους ηγέτες των κρατών τους και ενδεχομένως, να συμφωνήσουν τη Δευτέρα ή την Τρίτη το πώς θα συνεχιστούν οι συνομιλίες.

«Θα το κάνουμε και αυτό είναι που έχει συμφωνηθεί τώρα, η πρώτη αναφορά προς τις πρωτεύουσες και τις κυβερνήσεις μας και στη συνέχεια, ενδεχομένως κατά τη διάρκεια της Τρίτης, να συμφωνηθεί η συνέχιση της σημερινής συζήτησης» είπε ο επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας μιλώντας στους δημοσιογράφους.

Λίγο αργότερα η εκπρόσωπός του διευκρίνισε ότι ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών εννοούσε είτε τη Δευτέρα είτε την Τρίτη( η συνέχιση των συνομιλιών) . Όπως επίσης είπε ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών η τριμερής συνάντηση στο Βερολίνο για την Ουκρανία ήταν «δύσκολη»,αλλά πιστεύει ότι σημειώθηκε κάποια « πρόοδος ».

«Είναι δύσκολο, αλλά πιστεύω και ελπίζω ότι έχουμε σημειώσει πρόοδο σε κάποια θέματα των συζητήσεων», δήλωσε ο Σταϊνμάιερ μετά από πέντε ώρες συνομιλιών με τον ουκρανό ομόλογό του Πάβλο Κλίμκιν τον ρώσο υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ και τον επικεφαλής της γαλλικής διπλωματίας Λοράν Φαμπιούς.

Ο Σταϊνμάιερ δεν απάντησε στην ερώτηση σε ποια ζητήματα σημειώθηκε πρόοδος. «Ο στόχος παραμένει η κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία και η πρόληψη μελλοντικών θυμάτων» πρόσθεσε Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάγερ.

Διαβάστε επίσης:

Φέργκιουσον: Σοκαριστική ανακοίνωση από την Κου Κλουξ Κλαν