ΚΟΣΜΟΣ

Ξεκίνησαν ξανά τους βομβαρδισμούς οι ΗΠΑ στο Ιράκ

Ξεκίνησαν ξανά τους βομβαρδισμούς οι ΗΠΑ στο Ιράκ

Οι απειλές των αντρών του Ισλαμικού κράτους πως θα σκοτώσουν και δεύτερο όμηρο αν οι ΗΠΑ δε σταματήσουν τους βομβαρδισμούς κατά θέσεών τους στο Ιράκ, έπεσαν στο κενό.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αμερικανικής στρατιωτικής διοίκησης στην περιοχή, από την ώρα της εκτέλεσης του δημοσιογράφου Τζέιμς Φόλεϊ, οι ΗΠΑ έχουν εξαπολύσει 14 επιθέσεις εναντίον των τζιχαντιστών.

Οι βομβαρδισμοί, που πραγματοποιήθηκαν από καταδιωκτικά αεροσκάφη και μη επανδρωμένα αεροσκάφη, είχαν επίκεντρο τα περίχωρα του φράγματος της Μοσούλης, που ανακατέλαβαν οι κουρδικές δυνάμεις από τους τζιχαντιστές την Κυριακή, και είχαν ως αποτέλεσμα να καταστραφούν «6 (οχήματα) Χάμβι, 3 θέσεις όπου είχαν τοποθετηθεί εκρηκτικοί μηχανισμοί, ένας όλμος και δύο στρατιωτικά φορτηγά» διευκρίνισε η CentCom.

Συνολικά οι ΗΠΑ πραγματοποίησαν 84 αεροπορικές επιδρομές στο Ιράκ από την 8η Αυγούστου, 51 εκ των οποίων είχαν ως στόχο να υποστηρίξουν τις ιρακινές δυνάμεις κοντά στο φράγμα της Μοσούλης, εξήγησε η στρατιωτική διοίκηση.

«Οι ιρακινές και κουρδικές δυνάμεις εργάζονται μαζί για επεκτείνουν τον έλεγχό τους στην περιοχή», διαβεβαίωσε η CentCom.

Εντωμεταξύ, το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ ζήτησε από το Πεντάγωνο να στείλει 300 επιπλέον στρατιώτες στο Ιράκ.

Διαβάστε επίσης:

Παγκόσμιο σοκ: Ισλαμιστές αποκεφάλισαν δημοσιογράφο (vid)

Γαλλία: Καταδικάζει τον αποκεφαλισμό του Αμερικανού δημοσιογράφου