ΚΟΣΜΟΣ

Οι δυνάμεις των ΗΠΑ απέτυχαν να διασώσουν ομήρους από τα χέρια των τζιχαντιστών

Οι δυνάμεις των ΗΠΑ απέτυχαν να διασώσουν ομήρους από τα χέρια των τζιχαντιστών

Οι αμερικανικές δυνάμεις «πρόσφατα» είχαν διεξάγει μια επιχείρηση για τη διάσωση αμερικανών ομήρων που κρατούνται από τους τζιχανιστές του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία, αλλά απέτυχαν, ανακοίνωσε το Πεντάγωνο την Τετάρτη, μία ημέρα μετά τη μετάδοση του σοκαριστικού βίντεο που δείχνει την εκτέλεση δια αποκεφαλισμού του αμερικανού δημοσιογράφου Τζέιμς Φόλεϊ ο οποίος απήχθη στη Συρία τον Νοέμβριο του 2012.

«Η επιχείρηση αυτή με εναέρια και επίγεια μέσα επικεντρώθηκε σε ένα συγκεκριμένο δίκτυο απαγωγέων του ISIL» ανέφερε η δήλωση του Πενταγώνου με τις αμερικανικές αρχές να χρησιμοποιούν το προγενέστερο όνομα της οργάνωσης των τζιχανιστών αυτό του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και στο Λεβάντε (ISIL) και όχι αυτό με το οποίο αυτοαποκαλούνται πλέον οι τζιχανιστές δηλαδή Ισλαμικό Κράτος.

Στην ανακοίνωσή του το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας δεν διευκρινίζει την ταυτότητα ή τον αριθμό των ομήρων που οι αμερικανικές δυνάμεις προσπάθησαν να διασώσουν. «Δυστυχώς, η αποστολή δεν ήταν επιτυχής, διότι οι όμηροι δεν ήταν παρόντες στη στοχευμένη τοποθεσία» ανέφερε το Πεντάγωνο αποδίδοντας σε αυτό τον λόγο την αποτυχία της αποστολής.

Ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα ενέκρινε την συγκεκριμένη αποστολή «νωρίτερα αυτό το καλοκαίρι» ανέφερε επίσης ανακοίνωση της Λίζα Μόνακο κορυφαίας συμβούλου για θέματα αντιτρομοκρατίας του αμερικανού προέδρου.

Διαβάστε επίσης:
Ωμή βία – Βίντεο σοκ: Αποκεφαλισμός δημοσιογράφου από εξτρεμιστές του ΙΚ