ΚΟΣΜΟΣ

Η Γαλλία πλήττεται από πολιτική κρίση

Η Γαλλία πλήττεται από πολιτική κρίση

Τον άμεσο σχηματισμό νέας κυβέρνησης ζήτησε ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, από τον πρωθυπουργό της χώρας του, Μανουέλ Βαλς. Μάλιστα, ο Ολάντ ζήτησε η νέα κυβέρνηση να παρουσιαστεί την Τρίτη!

Ο Ολάντ είχε σήμερα συνάντηση με τον πρωθυπουργό, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων και ο κ. Βάις ο οποίος του υπέβαλε την παραίτησή του. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Γαλλικής προεδρίας «Ο Μανουέλ Βαλς υπέβαλε στον πρόεδρο της Δημοκρατίας την παραίτηση της κυβέρνησής του. Η γαλλική προεδρία υπογραμμίζει πως η σύνθεση της νέας κυβέρνησης θα ανακοινωθεί εντός της ημέρας της Τρίτης».

Να σημειωθεί πως πριν από τέσσερις μήνες ο Ολάντ είχε καλέσει ξανά τον Βάις να σχηματίσει νέα κυβέρνηση, ωστόσο ο πρωθυπουργός είχε να λύσει εσωκομματικές διαφορές. Μάλιστα, μόλις χθες ο υπουργός Οικονομίας, Αρνό Μοντεμπούρ δέχθηκε αυστηρές συστάσεις επειδή συνεχώς ασκεί αυστηρή κριτική στην κυβέρνηση για την οικονομική πολιτική που έχει επιλέξει.

Μάλιστα, στέλεχος του κόμματος της κυβέρνησης, σε δηλώσεις του στο γαλλικό πρακτορείο τόνισε πως «Θεωρούμε πως παραβιάσθηκε μια κίτρινη γραμμή στον βαθμό που ένας υπουργός Οικονομίας δεν μπορεί να εκφράζεται με τέτοιους όρους για την οικονομική γραμμή της κυβέρνησης και για έναν Ευρωπαίο εταίρο όπως η Γερμανία».

Πάντως, ο ίδιος αρνήθηκε πως παραβίασε κάποιο «κανόνα» της κυβερνητικής αλληλεγγύης.

Διαβάστε ακόμα:

ΗΠΑ: Ο οικολόγος που παλεύει με τα φίδια! (video+photos)

Βρετανία: Έντονη ανησυχία από τεράστιο κρατήρα! (video+photos)