ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Ξεκίνησαν πτήσεις πάνω από τη Συρία

ΗΠΑ: Ξεκίνησαν πτήσεις πάνω από τη Συρία

Πτήσεις πάνω από τη Συρία, δίνοντας παράλληλα πληροφορίες στη Δαμασκό για τις θέσεις των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους μέσω του Ιράκ και της Ρωσίας, έχουν ξεκινήσει οι ΗΠΑ.

«Η συνεργασία έχει ήδη ξεκινήσει και οι ΗΠΑ δίνουν πληροφορίες στη Δαμασκό μέσω της Βαγδάτης ή της Μόσχας», επεσήμανε πηγή που έχει γνώση του θέματος και δε θέλησε να κατονομαστεί.

Από την πλευρά του, ο Ράμι Άμπντελ Ράχμαν, διευθυντής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, δήλωσε ότι «αναγνωριστικά αεροσκάφη, όχι συριακά, πέταξαν τη Δευτέρα πάνω από τη Ντέιρ αλ Ζορ, συνέλεξαν πληροφορίες για τις θέσεις του ΙΚ και τις έδωσαν στη συριακή κυβέρνηση μέσω της Βαγδάτης και της Μόσχας».

Εξάλλου, σύμφωνα με πηγή στην περιοχή, «μια δυτική χώρα έδωσε στη συριακή κυβέρνηση καταλόγους με θέσεις του ΙΚ στο συριακό έδαφος, μετά το βομβαρδισμό της Ράκα στα μέσα Αυγούστου».

Χθες Δευτέρα (25/8) πάντως ο Σύρος υπουργός Εξωτερικών Ουάλιντ Μουάλεμ δήλωσε ότι η χώρα του επιθυμεί να συνεργαστεί με τη διεθνή κοινότητα, περιλαμβανομένης της Ουάσινγκτον, για την αντιμετώπιση των τζιχαντιστών.

Διαβάστε ακόμα:

Τορόντο: Δε φαντάζεστε γιατί έφαγε από το πάτωμα του μετρό! (video+photos)

Δουβλίνο: Έσπρωξαν τραμ για να απεγκλωβίσουν μαθήτρια! (video)