ΚΟΣΜΟΣ

ΔΝΤ: Η Ουκρανία ενδέχεται να χρειαστεί περισσότερα χρήματα

ΔΝΤ: Η Ουκρανία ενδέχεται να χρειαστεί περισσότερα χρήματα

Τους στόχους της, βάσει της συμφωνίας που έχει συνάψει με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για την παροχή δανείου 17 δισεκατομμυρίων δολαρίων, εξαιτίας των συνεχιζόμενων μαχών στα ανατολικά και της διαμάχης για το φυσικό αέριο με τη Ρωσία, αδυνατεί να επιτύχει η Ουκρανία, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΔΝΤ.

«Τα χρήματα αυτά δεν θα αρκέσουν, αν συνεχιστούν οι συγκρούσεις μεταξύ του Κιέβου και των φιλορώσων αυτονομιστών ανταρτών «τους επόμενους μήνες», εκτιμά το ΔΝΤ στην λεπτομερή έκθεσή του για τη μέχρι στιγμής πορεία του ουκρανικού προγράμματος.

Το ΔΝΤ προειδοποιεί εξάλλου ότι αν οι μάχες συνεχιστούν και την επόμενη χρονιά, η Ουκρανία ενδέχεται να χρειαστεί έως και 19 δισεκατομμύρια δολάρια επιπλέον χρηματοδότηση από δωρητές.

Παράλληλα, το Ταμείο επιβεβαίωσε ότι το Κίεβο έχε τηρήσει τις περισσότερες δεσμεύσεις του, γεγονός που επιτρέπει την αποδέσμευση της επόμενης δόσης του δανείου, ύψους 1,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι η επόμενη δόση των 2,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων θα δοθεί στα μέσα Δεκεμβρίου, με την προϋπόθεση ότι το Κίεβο θα συμμορφωθεί με τους όρους του δανείου.

Διαβάστε ακόμα:

Έμπολα: Συγκλονιστική «σύλληψη» ασθενή που δραπέτευσε! (vid+pics)

Συγκλονιστικό βίντεο: Η Γάζα πριν και μετά τους βομβαρδισμούς του Ισραήλ

ΗΠΑ: Ο Μεγαλοπόδαρος άφησε πίσω του ίχνη! (photos)