ΚΟΣΜΟΣ

Νέες αεροπορικές επιδρομές των ΗΠΑ κατά των τζιχαντιστών

Νέες αεροπορικές επιδρομές των ΗΠΑ κατά των τζιχαντιστών

Αμερικανικά μαχητικά εξαπέλυσαν σήμερα νέους αεροπορικούς βομβαρδισμούς εναντίον θέσεων των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους στο δυτικό Ιράκ, την παραμονή των σημαντικών ανακοινώσεων του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα για τη στρατηγική που θα ακολουθήσουν οι ΗΠΑ.


Μαχητικά αεροσκάφη και μη επανδρωμένα αεροσκάφη εξαπέλυσαν επιδρομές χθες και σήμερα κοντά στο φράγμα της Χαντίτα, στην επαρχία Άνμπαρ, διευκρίνισε η CentCom, η αμερικανική στρατιωτική διοίκηση Μέσης Ανατολής και Κεντρικής Ασίας.

Οι βομβαρδισμοί αυτοί πραγματοποιήθηκαν «με στόχο τη στήριξη των ιρακινών δυνάμεων ασφαλείας και των μελών των σουνιτικών φυλών που προστατεύουν το φράγμα της Χαντίτα» από τους αντάρτες του Ισλαμικού Κράτους, προστίθεται στην ανακοίνωση.

Οι αμερικανικοί βομβαρδισμοί είχαν ως αποτέλεσμα «να καταστραφούν ή να προκληθούν ζημιές» σε 8 στρατιωτικά οχήματα του Ισλαμικού Κράτους, περιλαμβανομένων δύο που μετέφεραν εξαρτήματα αντιαεροπορικών πυροβόλων, όπως επίσης και 5 άλλα οχήματα και ένα φορτηγό μεταφοράς.

Συνολικά οι ΗΠΑ έχουν πραγματοποιήσει 153 αεροπορικές επιδρομές στο Ιράκ από την 8η Αυγούστου, διευκρίνισαν Αμερικανοί αξιωματούχοι.

Διαβάστε επίσης: Διάγγελμα του Ομπάμα για τη δράση κατά των τζιχαντιστών