ΚΟΣΜΟΣ

Πιλότος αποκοιμήθηκε εν ώρα πτήσης ενώ η συγκυβερνήτης... έπαιζε!

Πιλότος αποκοιμήθηκε εν ώρα πτήσης ενώ η συγκυβερνήτης... έπαιζε!

Το περιστατικό συνέβη ενώ το αεροπλάνοBoeing 777-300 ήταν καθ 'οδόν προς Βρυξέλλες

Ερευνητές της αεροπορίας προσπαθούν να εξακριβώσουν πώς ένα αεροσκάφος «έπεσε» στα 5.000 πόδια πάνω από τον τουρκικό εναέριο χώρο κατά τη διάρκεια της πτήσης της αεροπορικής εταιρείας Jet Airways.

Η πτήση από Βομβάη είχε ως προορισμό τις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με την γενική διεύθυνση της Πολιτικής Αεροπορίας της Ινδίας, η συγκυβερνήτης είπε στην κατάθεση της ότι η ίδια ήταν απασχολημένη με το... τάμπλετ της και δεν είχε προσέξει ότι το αεροπλάνο που μετέφερε 280 επιβάτες, είχε πέσει στα 5.000 πόδια.

Οι πιλότοι έλαβαν μια κλήση έκτακτης ανάγκης από ένα ελεγκτή εναέριας κυκλοφορίας στην Άγκυρα, ο οποίος απαίτησε να μάθει γιατί το αεροσκάφος είχε κατέβει από το καθορισμένο επίπεδο πτήσης του που είναι τα 34.000 πόδια.

Η συγκυβερνήτης ξύπνησε τον πιλότο όταν ο ελεγκτής εναέριας κυκλοφορίας, τους ζήτησε να ανέβει το αεροσκάφος στα 32.000 πόδια.
Αλλά το πλήρωμα δεν ανέφερε το περιστατικό στην Γενική Διεύθυνση της Πολιτικής Αεροπορίας της Ινδίας(DGCA) στην έκθεση μετά την πτήση τους.

Η ρυθμιστική αρχή ειδοποιήθηκε όταν έλαβε ένα ανώνυμο μήνυμα το οποίο ανέφερε την ανεξέλεγκτη κάθοδο του αεροπλάνου που ανήκε στην αεροπορική εταιρεία με έδρα τη Βομβάη.

Η Jet Airways έχει ξεκινήσει ήδη εσωτερική έρευνα για να ανακαλύψει τι συνέβη ενώ πιλότος και συγκυβερνήτης είναι προς το παρόν εκτός καθηκόντων.

Διαβάστε επίσης: Βίντεο: Πολιτικός καθυστέρησε και... τον πέταξαν έξω από το αεροπλάνο