ΚΟΣΜΟΣ

Βίντεο: Πανικός σε αεροπλάνο λόγω καπνού

Βίντεο: Πανικός σε αεροπλάνο λόγω καπνού

Αναγκαστική προσγείωση πραγματοποίησε χθες ένα αεροσκάφος JetBlue που μόλις είχε απογειωθεί από το αεροδρόμιο του Λονγκ Μπιτς της Καλιφόρνια, όταν ξαφνικά η καμπίνα και οι διάδρομοι γέμισαν καπνό ενώ οι επιβάτες αναγκάστηκαν να εκκενώσουν το αεροσκάφος χρησιμοποιώντας τους ειδικούς διαδρόμους έκτακτης ανάγκης.

Κανένας από τους 142 επιβάτες και τα πέντε μέλη του πληρώματος δεν τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια της εκκένωσης, ωστόσο το ιατρικό προσωπικό παρείχε βοήθεια πρώτης ανάγκης σε τρεις επιβάτες ενώ ένας ακόμη μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για παρακολούθηση, όπως δήλωσε η εκπρόσωπος του αεροδρομίου.

Η πτήση 1416 βρισκόταν επάνω από το Όστιν του Τέξας, όταν το πλήρωμα κήρυξε έκτακτη ανάγκη μετά από «προειδοποίηση υπερθέρμανσης» σε μία από τις δύο μηχανές.

Ένας από τους επιβάτες, ο Ντιν Ντελμπόου, δήλωσε ότι περίπου 10 λεπτά μετά την απογείωση, άκουσε έναν ήχο, αισθάνθηκε μια παράξενη δόνηση και στη συνέχει άρχισε να μυρίζει μια περίεργη μυρωδιά.

«Ο καπνός άρχισε να αναδύεται από τους αεραγωγούς και γέμισε την καμπίνα μέσα σε μόλις 10-15 δευτερόλεπτα» δήλωσε ο επιβάτης.

Οι αεροσυνοδοί τότε ενεργοποίησαν χειροκίνητα τις μάσκες οξυγόνου, που έχουν σχεδιαστεί να ενεργοποιούνται αυτόματα μόνο σε περίπτωση απώλειας πίεσης στην καμπίνα.

Ο πιλότος ενεργοποίησε το σύστημα πυρόσβεσης εντός της μηχανής, αν και δεν έγινε γνωστό αν τελικά επρόκειτο για φωτιά, σύμφωνα με εκπρόσωπο της αεροπορικής εταιρείας.

Δείτε το βίντεο: