ΚΟΣΜΟΣ

Δημοπρατήθηκαν δύο φορέματα της Νταϊάνα

Δημοπρατήθηκαν δύο φορέματα της Νταϊάνα
Δύο φορέματα της πριγκίπισσας...

Δύο φορέματα της πριγκίπισσας Νταϊάνα δημοπρατήθηκαν στο Μπέβερλι Χιλς και πωλήθηκαν στην τιμή των 276 χιλιάδων δολαρίων.

Τα δύο φορέματα αγόρασε γνωστό μουσείο. «Είχαμε πλειοδότες απ’ όλο τον κόσμο και είναι υπέροχο να μεταφερθούν (τα φορέματα) σε μουσείο, όπου θα μπορούν να εκτίθενται και να τα θαυμάζει το κοινό», δήλωσε ο Ντάρεν Τζούλιεν, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του οίκου δημοπρασιών Julien's Auctions.

Το ένα φόρεμα πωλήθηκε έναντι 144 χιλιάδων δολαρίων. Πρόκειται για ένα βραδινό φόρεμα μαύρο από κρεπ, το οποίο φόρεσε η Νταϊάνα σε επίσημη επίσκεψη στο εξωτερικό το 1992. Το δεύτερο ήταν ένα στράπλες μεταξωτό, το οποίο φόρεσε η πριγκίπισσα στο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ των Καννών το 1987, καθώς και σε φωτογράφιση την ίδια χρονιά, αλλά και το 1989 στην παράσταση της «Μις Σαϊγκόν» στο Βασιλικό Θέατρο του Λονδίνου. Αυτό πωλήθηκε στην τιμή των 132 χιλιάδων δολαρίων.

Τα δύο φορέματα είχε δημοπρατήσει η ίδια η Νταϊάνα για φιλανθρωπικούς σκοπούς τρεις μήνες πριν από τον θάνατό της. Οι ιδιοκτήτες τους -WeTV και Wedding Central- αποφάσισαν ότι η στιγμή είναι κατάλληλη για να δημοπρατηθούν και πάλι, με αφορμή τον γάμο του πρίγκιπα Ουίλιαμ.