ΚΟΣΜΟΣ

Malaysia Airlines: Νέα στοιχεία για το αεροπλάνο- φάντασμα (pic+video)

Malaysia Airlines: Νέα στοιχεία για το αεροπλάνο- φάντασμα (pic+video)

Οι ερευνητές συνεχίζουν να ψάχνουν για το αγνοούμενο αεροσκάφος της Malaysia Airlines και σήμερα κυκλοφόρησε στη δημοσιότητα ένας πολύχρωμος χάρτης του πυθμένα του ωκεανού που ίσως «δείξει» που βρίσκεται.

Οι εικόνες υψηλής ανάλυσης που δημοσιοποιήθηκαν είναι οι πιο λεπτομερείς χάρτες που έχουν κυκλοφορήσει από την ημέρα που εξαφανίστηκε η πτήση MH370 της Malaysia Airlines με τους 239 επιβάτες στις 8 Μαρτίου και προέρχονται από τον πυθμένα του Ινδικού ωκεανού στον οποίο πιστεύεται ότι έχει συντριβεί το αεροσκάφος.

Οι λεγόμενες βαθυμετρικές έρευνες, ίσως παρέχουν περισσότερες ενδείξεις στις ομάδες που ερευνούν τον πυθμένα του ωκεανού που διεξάγουν τη δεύτερη φάση της έρευνας για τον εντοπισμό του αεροπλάνου.

«Η πρόσφατη βαθυμέτρηση υψηλής ανάλυσης που έγινε στον ωκεανό, αποκάλυψε πολλά στοιχεία για το συγκεκριμένο σημείο του βυθού για πρώτη φορά» δήλωσε το γραφείο ασφαλών μεταφορών της Αυστραλίας.

«Η βυθομετρική έρευνα αποκάλυψε ότι υπάρχουν κορυφογραμμές πάνω από 300 μέτρα ύψος αλλά και άβυσσοι που κατεβαίνουν 1.500 μέτρα από τον βυθό. Η έρευνα είναι επικεντρωμένη γύρω από το Broken Ridge, μια οροσειρά 100 εκατομμυρίων ετών μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ευρώπης.» συμπληρώνει η δήλωση.

Ακούστε το ηχητικό ντοκουμέντο από τη συνομιλία του Κέντρου Ελέγχου Εναέριας Κυκλοφορίας και τον πιλότο της μοιραίας πτήσης MH370.

Διαβάστε επίσης: Πτήση MH370: «Ξέρω τι συνέβη στο αγνοούμενο αεροπλάνο»