ΚΟΣΜΟΣ

Γάτα αύξησε την τιμή σπιτιού κατά… 100 χιλιάδες ευρώ

Γάτα αύξησε την τιμή σπιτιού κατά… 100 χιλιάδες ευρώ

Μία οικογένεια στην Αυστραλία ανέβασε κατά 140 χιλιάδες δολάρια Αυστραλίας το ποσό, αντί του οποίου θα πουλούσε το σπίτι της, συμπεριλαμβάνοντας στη συμφωνία μία... γάτα.


Μπορεί η γάτα «ragdoll», με το όνομα Τίφανι, να ήταν πολύτιμη για την οικογένεια, ωστόσο η αξία της δεν φάνηκε να είναι ανεκτίμητη, καθώς το συμπαθές τετράποδο κοστολογήθηκε αντί 140 χιλιάδων δολαρίων Αυστραλίας (100 χιλιάδες ευρώ) και συμπεριελήφθη στη συμφωνία.

Η Τίφανι αποτελεί πλέον το πιο ακριβό κατοικίδιο της χώρας, με τους πρώην ιδιοκτήτες της, Μάικλ και Φραν Πέρσεβαλ, να εισπράττουν 2,2 εκατομμύρια δολάρια Αυστραλίας (1,5 εκατ. ευρώ) από την πώληση του σπιτιού και της γάτας.

Η καλύτερη προσφορά που είχε λάβει το ζευγάρι για το σπίτι άγγιζε τα 2,06 εκατομμύρια δολάρια, όταν κάποιος υποψήφιος αγοραστής φάνηκε διατεθειμένος να δώσει 2,2 εκατομμύρια, αρκεί να αγοράσει μαζί και τη γάτα.

«Αστειευόμενοι, επειδή όλοι έδειχναν συμπάθεια για τη γάτα, είπαμε στο μεσιτικό γραφείο ότι πηγαίνει πακέτο με το σπίτι. Δεν περιμέναμε να υπάρχει ρήτρα στο συμβόλαιο του σπιτιού, που θα περιλαμβάνει τη γάτα», ανέφερε η Φραν Πέρσεβαλ.

Έκπληκτος έμεινε και ο μεσίτης Γκλεν Κουτίνιο, ο οποίος έκλεισε τη συμφωνία, ενώ πλέον μένει να φανεί ποια θα είναι η αντίδραση του ζώου, το οποίο δεν θα αλλάξει σπίτι, αλλά θα αποκτήσει καινούριο αφεντικό.