ΚΟΣΜΟΣ

Βενεζουέλα: Ο Μαδούρο κατηγορεί την αντιπολίτευση για τη δολοφονία ενός νεαρού βουλευτή

Βενεζουέλα: Ο Μαδούρο κατηγορεί την αντιπολίτευση για τη δολοφονία ενός νεαρού βουλευτή

Ο Τζέσους Τορεάλμπα, γενικός γραμματέας της συμμαχίας της αντιπολίτευσης ανέφερε σε δήλωσή του, κατά τη διάρκεια μεγάλης συγκέντρωσης στο Καράκας, ότι θα πρέπει να δοθεί μεγαλύτερη προσοχή θα πρέπει να δοθεί στα βάσανα της χώρας της Νότιας Αμερικής η οποία μαστίζεται από κύμα βίας και εγκληματικότητας και στην ανάγκη να βρει την κοινωνική ειρήνη.

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, Νίκολας Μαδούρο, κατηγόρησε τους πολιτικούς του αντιπάλους καθώς επίσης και τις παραστρατιωτικές κολομβιανές ομάδες για το έγκλημα. «Ξέρετε γιατί σκότωσαν τον Ρόμπερτ Σέρα;», είπε ο πρόεδρος της Βενεζουέλας σε μεγάλη συγκέντρωση με το σύνθημα «Ενάντια στην τρομοκρατία». «Για να μας φιμώσουν! Οι φασίστες της Δεξιάς είναι φοβισμένοι από τους νέους επαναστάτες», δήλωσε ο Μαδούρο που ήταν ντυμένος με μια φόρμα στα χρώματα της Βενεζουέλας.

Οι δολοφονίες ήταν «προγραμματισμένες εκ προθέσεως και εκτελέστηκαν με πολύ μεγάλη ακρίβεια», είχε δηλώσει και ο υπουργός Εσωτερικών Νιγκέλ Ροντρίγκεζ μια ημέρα μετά την ανακάλυψη του διπλού φονικού προσθέτοντας ότι τα στοιχεία έδειχναν ότι δεν ήταν ένα τυχαίο έγκλημα από μικρο-εγκληματίες.

Ο 27χρονος βουλευτής Ρόμπερτ Σέρα και η σύζυγός του βρέθηκαν νεκροί από εμφανή χτυπήματα με μαχαίρι την 1η Οκτωβρίου στο σπίτι τους στο Καράκας. Δύο ύποπτοι έχουν συλληφθεί και έχουν εκδοθεί εντάλματα για τη σύλληψη άλλων επτά. Ο Σέρα ήταν μια μαχητική ηγετική προσωπικότητα στις τάξεις της νεολαίας του Σοσιαλιστικού Κόμματος της Βενεζουέλας και εξελέγη βουλευτής το 2010.

Διαβάστε ακόμα:

Φιλιππίνες: Ελεύθεροι με… αποδείξεις οι Γερμανοί όμηροι (vid)

Συρία: Οι τζιχαντιστές σταύρωσαν «κατάσκοπο» (σκληρές εικόνες)