ΚΟΣΜΟΣ

Λονδίνο: Σπίτι… μινιατούρα «έπιασε» τιμή ρεκόρ (vid+pics)

Λονδίνο: Σπίτι… μινιατούρα «έπιασε» τιμή ρεκόρ (vid+pics)

Το μικρότερο ίσως σπίτι στον κόσμο, στη… σίγουρα υψηλότερη τιμή που μπορούσε να πιάσει, πουλήθηκε στο Λονδίνο!

Μια μικροσκοπική μονοκατοικία μόλις 17,4 τετραγωνικών μέτρων πουλήθηκε έναντι του ποσού των 275.000 λιρών (350.000 ευρώ), ποσό που πιθανότατα αποτελεί ρεκόρ όλων των εποχών για ένα τόσο μικρό σπίτι σε μια πάντως από τις ακριβότερες πόλεις του κόσμου.

Το σπίτι είναι τόσο μικρό που το κρεβάτι του κρέμεται πάνω από τη συσκευή της κουζίνας, ενώ ο νέος ένοικός του θα πρέπει να αναρριχάται σε μια σκάλα για να πάει για ύπνο.

«Το είδαν 33 ενδιαφερόμενοι και είχαμε πέντε προσφορές», είπε η εκπρόσωπος του μεσιτικού γραφείου Winkworth που είχε αναλάβει την πώληση. «Είναι το μικρότερο σπίτι που έχουμε πουλήσει ποτέ», πρόσθεσε.

Το σπίτι βέβαια, μπορεί να είναι… μινιατούρα, ωστόσο βρίσκεται στη δημοφιλή και πανάκριβη συνοικία Ίσλινγκτον, ενώ πριν από έξι χρόνια είχε πουληθεί έναντι του ποσού των 120.000 λιρών.

Το μεσιτικό γραφείο διαφήμιζε μάλιστα τη μονοκατοικία, υποστηρίζοντας ότι «παρέχει έναν δημιουργικά ανοιχτό χώρο διαβίωσης με εντοιχισμένους αποθηκευτικούς χώρος, ντους και χώρο ύπνου στον… ημιώροφο»!

Διαβάστε ακόμα:

Παραγουάη: Κοστούμια χωρίς τσέπες κατά της διαφθοράς!

Νεράιδα (;) προσπάθησε να εισβάλει στο σπίτι Βρετανίδας! (vid+pics)

Καταγγελίες για χρήση χημικών από τους τζιχαντιστές στο Κομπάνι (pics)

Καναδάς: Τίμησαν τον φρούραρχο που σκότωσε τον ένοπλο ισλαμιστή (vids+pics)

Οτάβα: Σύλληψη αγνώστου στο Μνημείο των Πεσόντων (vid)