ΚΟΣΜΟΣ

Οτάβα: Σύλληψη αγνώστου στο Μνημείο των Πεσόντων (vid)

Οτάβα: Σύλληψη αγνώστου στο Μνημείο των Πεσόντων (vid)

Στη σύλληψη ενός άνδρα κοντά στο Μνημείο των Πεσόντων στην Οτάβα, όπου χθες (22/10) έπεσε νεκρός από πυρά ένας στρατιώτης, προχώρησε η καναδική αστυνομία, την ώρα μάλιστα που ο πρωθυπουργός του Καναδά Στίβεν Χάρπερ και η σύζυγός του προσέρχονταν για να τιμήσουν το θύμα της επίθεσης.

Ο Χάρπερ και η σύζυγός του κατέθεταν στεφάνι στο Μνημείο όταν αστυνομικοί, φωνάζοντας και με προτεταμένα τα όπλα τους, περικύκλωσαν έναν άνδρα, διατάσσοντας τον να πέσει στο έδαφος.

Σύμφωνα με την αστυνομία της Οτάβα, ο άνδρας αυτός «παραβίασε τη σκηνή του εγκλήματος», ωστόσο δεν έχει διευκρινιστεί ποια ήταν τα κίνητρά του. «Πέρασε μέσα από την ταινία (σ.σ. που τοποθετεί η αστυνομία για να αποκλείσει έναν χώρο). Του είπαμε να μην το κάνει και δεν μας άκουσε», ανέφερε ένας αξιωματικός.

Την ίδια ώρα, το πρωθυπουργικό ζεύγος, στην απέναντι πλευρά του δρόμου, ήταν περικυκλωμένο από πολύ ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, ενώ πολλοί αστυνομικοί κρατούσαν αυτόματα αντί για τα συνηθισμένα όπλα τους.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι παρά το σοκ από την αιματηρή επίθεση της Τετάρτης στην Οτάβα, το κοινοβούλιο και η γερουσία θα συνεχίσουν τις εργασίες τους σήμερα, αποτίνοντας φόρο τιμής στον στρατιώτη που σκοτώθηκε.

Η σημαία στο κεντρικό κτίριο του κοινοβουλίου, όπου εισέβαλε ο ένοπλος προτού πέσει νεκρός από τα πυρά του φρούραρχου, κυματίζει μεσίστια…

Διαβάστε ακόμα: