ΚΟΣΜΟΣ

Σήμερα στο δικαστήριο ο Στρος Καν-Θα υποβληθεί σε ιατροδικαστική εξέταση

Σήμερα στο δικαστήριο ο Στρος Καν-Θα υποβληθεί σε ιατροδικαστική εξέταση
Στις 10:30 ώρα Νέας Υόρκης θα προσαχθεί στο δικαστήριο ο Ντομινίκ Στρος Καν σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας η οποία επίσης...

Στις 10:30 ώρα Νέας Υόρκης θα προσαχθεί στο δικαστήριο ο Ντομινίκ Στρος Καν σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας η οποία επίσης διευκρίνισε ότι ο γενικός διευθυντής του ΔΝΤ δεν έχει διπλωματική ασυλία.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της αστυνομίας της Νέας Υόρκης, Τζον Γκρίμπελ, ο Στρος-Καν μεταφέρθηκε από τη μονάδα ειδικών θυμάτων, στο Χάρλεμ και θα προσαχθεί στις 10:30 ώρα Νέας Υόρκης σε δικαστήριο στο Νότιο Μανχάταν, όπου θα του απαγγελθούν κατηγορίες.

Ο Ντομινίκ Στρος-Καν μεταφέρθηκε στις 06:00 ώρα Ελλάδας από το αστυνομικό τμήμα της Νέας Υόρκης στο Χάρλεμ, μετέδωσε ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου.

Ο επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, φανερά κουρασμένος και φορώντας χειροπέδες επιβιβάστηκε σε περιπολικό.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε στους δημοσιογράφους συνήγορος του επικεφαλής του ΔΝΤ, Ντομινίκ Στρος Καν, ο οποίος κρατείται στη Νέα Υόρκη γιατί φέρεται να επιτέθηκε σεξουαλικά σε 32χρονη καμαριέρα του ξενοδοχείου στο οποίο διέμενε, ο Γάλλος πολιτικός συναίνεσε στην ιατροδικαστική εξέταση του σώματός του από τις αρχές.

" Ταλαιπωρημένο αλλά καλά " στην υγεία του χαρακτήρισε τον Γάλλο επικεφαλής του ΔΝΤ, ο δικηγόρος του.

" Ο πελάτης μας συναίνεσε πρόθυμα στην επιστημονική και ιατροδικαστική εξέταση απόψε , κατόπιν αιτήματος της κυβέρνησης και για την ώρα έχουμε συμφωνήσει για την αναβολή της κλήσης ενώπιον του δικαστηρίου μέχρι αύριο το πρωί ", δήλωσε ο Γουίλιαμ Τέιλορ, δικηγόρος του Ντομινίκ Στρος Καν στους δημοσιογράφους έξω από το Ποινικό Δικαστήριο του Μανχάταν.

Ο γενικός διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Ντομινίκ Στρος-Καν δεν απολαμβάνει διπλωματικής ασυλίας απέναντι στις κατηγορίες για σεξουαλική επίθεση που τον βαραίνουν, ανακοίνωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας της Νέας Υόρκης.

Σε περίπτωση που ο Ντομινίκ Στρος Καν ακολουθήσει τη συμβουλή των δικηγόρων και δηλώσει αθώος, τότε θα ορισθεί τακτική δικάσιμος και αμιγές ορκωτό Δικαστήριο δώδεκα λαϊκών Δικαστών (ενόρκων) θα είναι αυτό που θα αποφανθεί επί της ποινής, η οποία σε περίπτωση ενοχής ενδέχεται να φθάσει και τα 20 χρόνια.

Σε αντίθετη περίπτωση, εάν δηλαδή παραδεχθεί την ενοχή του για τις κατηγορίες σεξουαλικής επίθεσης, απόπειρας βιασμού και ομηρείας, τότε θα επέλθει μία συμφωνία ανάμεσα στην εισαγγελία και τους δικηγόρους του με σαφώς ευνοϊκότερους όρους.

Εν τω μεταξύ στον Γαλλικό και τον Ευρωπαϊκό τύπο είναι πλήθος τα σενάρια που πιθανολογούν τις επιπτώσεις στην αντιμετώπιση του χρέους της ευρωζώνης, μετά την απόσυρση από το προσκήνιο του Γάλλου πολιτικού που τασσόταν σταθερά υπέρ της βοήθειας στις χώρες που αντιμετώπιζαν ανυπέρβλητα προβλήματα.

Το ΔΝΤ ανακοίνωσε χθες ότι ανέβαλε την προγραμματισμένη συνεδρίαση του διοικητικού του συμβουλίου, με θέμα τη σύλληψη του επικεφαλής του Ταμείου, Ντομινίκ Στρος Καν, ο οποίος κατηγορείται για σεξουαλική επίθεση εναντίον 32χρονης Νεοϋορκέζας υπηρέτριας στο ξενοδοχείο, στο οποίο διέμενε στην έδρα του ΔΝΤ.