ΚΟΣΜΟΣ

«Δεν θα χορηγήσουμε αμνηστία στο Χόσνι Μουμπάρακ»

«Δεν θα χορηγήσουμε αμνηστία στο Χόσνι Μουμπάρακ»
Διέψευσε σήμερα το κυβερνών αιγυπτιακό στρατιωτικό συμβούλιο ότι έχει την πρόθεση να χορηγήσει αμνηστία στον πρώην πρόεδρο Χόσνι Μουμπάρακ..

Διέψευσε σήμερα το κυβερνών αιγυπτιακό στρατιωτικό συμβούλιο ότι έχει την πρόθεση να χορηγήσει αμνηστία στον πρώην πρόεδρο Χόσνι Μουμπάρακ για τον οποίο διεξάγεται έρευνα για διαφθορά και κατάχρηση εξουσίας και τόνισε ότι δεν αναμιγνύεται σε δικαστικές υποθέσεις.


Ο 83χρονος Μουμπάρακ μεταφέρθηκε με καρδιακά προβλήματα σε νοσοκομείο του θερέτρου της Ερυθράς Θάλασσας Σαρμ ελ-Σέιχ όπου βρίσκεται υπό κράτηση. Η σύζυγός του Σούζαν, η οποία επίσης παρουσίασε πρόβλημα στην καρδιά όταν διατάχθηκε η κράτησή της, αφέθηκε ελεύθερη χθες, αφού παρέδωσε στο αιγυπτιακό κράτος περιουσιακά της στοιχεία αξίας 4 εκατομμυρίων δολαρίων.

Ωστόσο, συνεχίζεται η έρευνα σε βάρος της για να διαπιστωθεί εάν πλούτισε αδικαιολόγητα στην διάρκεια των 30 ετών της εξουσίας του συζύγου της.


«Το Ανώτατο Συμβούλιο των Ενόπλων Δυνάμεων τονίζει ότι δεν υπάρχει απολύτως καμία αλήθεια στα δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία το συμβούλιο ετοιμάζεται να χορηγήσει αμνηστία στον πρώην πρόεδρο Χόσνι Μουμπάρακ και την οικογένειά του», αναφέρει το συμβούλιο σε ανακοίνωσή του στη σελίδα του στο Facebook.


«Το συμβούλιο σε καμία περίπτωση δεν επεμβαίνει σε νομικά θέματα», τονίζεται στην ανακοίνωση στην οποία υπογραμμίζεται ότι «τέτοιες φήμες» αποσκοπούν στο διχασμό του έθνους.