ΚΟΣΜΟΣ

Με κάμερες θα παρακολουθούν τον Στρος Καν

Με κάμερες θα παρακολουθούν τον Στρος Καν
Ελεύθερος θα είναι από σήμερα ο Ντομινίκ Στρος Καν, υπό σκληρότατους...

Ελεύθερος θα είναι από σήμερα ο Ντομινίκ Στρος Καν, υπό σκληρότατους όρους όμως, καθώς χθες ο δικαστής Μάικλ Όμπους αποφάσισε την επιβολή εγγύησης 5 εκατομμυρίων δολαρίων, με χρηματική καταβολή του ενός εκατομμυρίου δολαρίων.

Επίσης, ο τέως επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου θα βρίσκεται σε 24ωρη επιτήρηση από ένοπλο φρουρό και θα φορά στον αστράγαλό του ένα ηλεκτρονικό βραχιόλι εντοπισμού. Μια εταιρεία security θα εγκαταστήσει σύστημα καμερών, ώστε να βιντεοσκοπείται επιπλέον ο πρώην ισχυρός άνδρας της παγκόσμιας οικονομίας. Κάμερες θα υπάρχουν τόσο μέσα στο σπίτι όσο και έξω από αυτό, ενώ θα εγκατασταθούν συναγερμοί σε κάθε έξοδο, ώστε να μην υπάρχει πιθανότητα γι’ αυτόν να δραπετεύσει.

Ο Στρος Καν θα εγκατασταθεί σε ένα διαμέρισμα στο Μανχάταν, το οποίο ενοικίασε η σύζυγός του Αν Σινκλέρ γι’ αυτό το σκοπό, πριν από τη χθεσινή ακρόαση.

Τη χθεσινή νύχτα πέρασε στις διαβόητες φυλακές του Rikers Island. Συνολικά έμεινε τρεις ημέρες στη φυλακή, υπό 24ωρη παρακολούθηση και φορώντας την ειδική φόρμα κατά των αυτοκτονιών, καθώς οι αρχές φοβόντουσαν την πιθανότητα να κρεμαστεί στο κελί του.

Οι συνήγοροί του ανέφεραν στο δικαστήριο ότι ο πελάτης τους πάλευε για να ανταπεξέλθει στις σκληρές συνθήκες της κακόφημης φυλακής.

Στη δικαστική αίθουσα χθες βρέθηκε η σύζυγος και η κόρη του.

Η Αμερικανο-γαλλίδα Αν Σινκλέρ είναι η τρίτη σύζυγος του Ντομινίκ Στρος Καν, πρώην δημοσιογράφος της τηλεόρασης και κληρονόμος μιας τεράστιας περιουσίας. Μαζί με την κόρη τους Camille, η οποία σπουδάζει στη Νέα Υόρκη, κάθισαν στην πρώτη σειρά του ακροατηρίου εμφανώς συγκινημένες. Όταν μπήκε στην αίθουσα ο Στρος Καν έγνεψε προς το μέρος τους και τους χαμογέλασε. Στο άκουσμα της απόφασης του δικαστή, οι δύο γυναίκες φάνηκαν να ανακουφίζονται.

Τέλος, το σώμα των 16 ενόρκων αποφάσισε να παραπεμφθεί σε δίκη για τις κατηγορίες που του έχουν απαγγελθεί, σχετικά με τη σεξουαλική επίθεση στην καμαριέρα του ξενοδοχείου Sofitel. Ο παραιτηθείς Γενικός Διευθυντής του ΔΝΤ παραπέμπεται για επτά αδικήματα, μεταξύ των οποίων για απόπειρα βιασμού και δύο πράξεις σεξουαλικής επίθεσης. Η επόμενη ακρόαση ορίστηκε για τις 6 Ιουνίου.

Διαβάστε επίσης:

Ελεύθερος μέχρι τη δίκη ο Στρος Καν