ΚΟΣΜΟΣ

Λιβύη: Προτείνεται εκεχειρία και διαπραγματεύσεις με τους αντάρτες

Λιβύη: Προτείνεται εκεχειρία και διαπραγματεύσεις με τους αντάρτες
Μήνυμα προς τη διεθνή κοινότητα για άμεση κατάπαυση του πυρός στη χώρα του...

Μήνυμα προς τη διεθνή κοινότητα για άμεση κατάπαυση του πυρός στη χώρα του, υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, αναμένεται να στείλει ο Λίβυος πρωθυπουργός Μπαγκντατί Μαχμουντί.

Αυτό αναφέρει, την Πέμπτη, η εφημερίδα «The Indepedent», η οποία υποστηρίζει ότι με την επιστολή προς τα Ηνωμένα Έθνη, το καθεστώς του Λίβυου ηγέτη Μουαμάρ Καντάφι παρουσιάζεται πρόθυμο πλέον να αρχίσει συνομιλίες χωρίς προϋποθέσεις με τους αντάρτες, να κηρύξει γενική αμνηστία και να προχωρήσει σε διαβουλεύσεις για τη δημιουργία ενός νέου συντάγματος.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την εν λόγω εφημερίδα στην επιστολή αναφέρεται, μεταξύ άλλων: «"Το μέλλον θα είναι πολύ διαφορετικό από την εικόνα που είχε η χώρα πριν από τρεις μήνες. Το είχαμε πάντα στα πλάνα μας αλλά τώρα πρέπει να επιταχύνουμε τις διαδικασίες.

Για να γίνει αυτό πρέπει να σταματήσει ο πόλεμος, να αρχίσουμε να μιλάμε αλλά και να ακούμε για ένα νέο σύνταγμα που θα προβλέπει ένα νέο μοντέλο διακυβέρνησης που να αντικατοπτρίζει τη σημερινή κοινωνική πραγματικότητα και να είναι συνεπές με τις απαιτήσεις μιας σύγχρονης διακυβέρνησης».