ΚΟΣΜΟΣ

Έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη

Έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη
Έκρηξη σημειώθηκε σήμερα το πρωί στη συνοικία Ετιλέρ, εμπορική περιοχή της Κωνσταντινούπολης.

Έκρηξη σημειώθηκε σήμερα το πρωί στη συνοικία Ετιλέρ, εμπορική περιοχή της Κωνσταντινούπολης. Σύμφωνα με τον επικεφαλής της αστυνομίας της Κωνσταντινούπολης η έκρηξη οφείλεται σε βόμβα που ήταν τοποθετημένη σε ηλεκτρικό ποδήλατο και προκάλεσε τον τραυματισμό επτά ανθρώπων.

Ο Χουσεΐν Καπκίν είπε στους δημοσιογράφους ότι κανένας από τους τραυματίες δεν νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση και πρόσθεσε ότι η έκρηξη σημειώθηκε κοντά σε αστυνομική ακαδημία στο Ετιρέλ, μία ακριβή συνοικία κυρίως με κατοικίες και καταστήματα.

Πάντως, το CNN Turk επικαλούμενο τον περιφερειακό διοικητή Υγείας της Κωνσταντινούπολης, μετέδωσε ότι από τους επτά τραυματίες οι δύο είναι σοβαρά.

Η αστυνομία έχει αποτελέσει πολλές φορές στόχο των ενόπλων που δραστηριοποιούνται στην Τουρκία. Μέχρι στιγμής καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη.

Οι εκλογές στην Τουρκία θα διεξαχθούν στις 12 Ιουνίου. Οι δυνάμεις ασφαλείας βρίσκονται στο πόδι καθώς υπήρξε αύξηση της μαχητικής δραστηριότητας τις τελευταίες εβδομάδες που σχετίζεται με την κουρδική αυτονομιστική μακροχρόνια ανταρσία.

«Στόχος της επίθεσης είναι να εμποδίσουν την Τουρκία από το να διαχειριστεί θέματα όπως η δημοκρατία, οι εκλογές, ένα νέο Σύνταγμα,» δήλωσε ο Σουάτ Κιλίτς, βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος ΑΚ. «Τρομοκρατικές οργανώσεις πραγματοποιούν τέτοιες επιθέσεις πριν από κάθε εκλογική αναμέτρηση,» πρόσθεσε ο ίδιος και σχολίασε ότι «η επίθεση στοχεύει στο να εμποδίσει το ΑΚΡ από το να εξασφαλίσει αρκετές έδρες ώστε να τροποποιήσει το Σύνταγμα.»