ΚΟΣΜΟΣ

Διαδικτυακή επίθεση στο ΔΝΤ για τα μέτρα στην Ελλάδα!

Διαδικτυακή επίθεση στο ΔΝΤ για τα μέτρα στην Ελλάδα!
Κάλεσμα για online επίθεση στο ΔΝΤ απηύθυναν στους διαδικτυακούς φίλους τους οι...

Κάλεσμα για online επίθεση στο ΔΝΤ απηύθυναν στους διαδικτυακούς φίλους τους οι «πειρατές» του Παγκόσμιου Ιστού της ομάδας «Anonymous».

Η επίθεση, σύμφωνα με την έκκληση, θα γίνει ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τους αυστηρούς περιορισμούς που επιβάλλονται στην Ελλάδα στο πλαίσιο της οικονομικής διάσωσής της.

Οι « Anonymous Operations», ειδικότερα, έστειλαν ένα «tweet», με τη χρήση της λέξης - κλειδί «Operation Grece», καλώντας τους συνδρομητές στον λογαριασμό του στο Twitter να επισκεφθούν μαζικά την ιστοσελίδα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, πιθανότατα σε προσπάθεια να καταποντιστεί ο διαδικτυακός τόπος του ΔΝΤ και να καταστεί ανενεργός.

Ωστόσο, δεν ανέφεραν τι ώρα θα αρχίσει η εν λόγω επίθεση που έχει την ονομασία «άρνηση υπηρεσίας».

Επίσης, το μήνυμα των «Anonymous» παραπέμπει και σε ιστοσελίδα, η οποία επικρίνει το πρόγραμμα της λιτότητας που επιβλήθηκε στην Αθήνα, και είναι συνδεδεμένο με την καταβολή βοήθειας 110 δισ. δολαρίων που υποσχέθηκαν η Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΔΝΤ.

Από την πλευρά του το ΔΝΤ έχει λάβει μέτρα, για να μην παραλύσει η ιστοσελίδα του. Χαρακτηριστική είναι η δήλωση του Μπιλ Μάρεϊ, ο οποίος είπε: «Είμαστε ενήμεροι για την απειλή, και έχουμε λάβει τα κατάλληλα μέτρα».