ΚΟΣΜΟΣ

Σερβία: Θρησκευτικοί βανδαλισμοί λόγω Μλάντιτς

Σερβία: Θρησκευτικοί βανδαλισμοί λόγω Μλάντιτς
Λίγες ημέρες μετά τη σύλληψη του πρώην στρατιωτικού ηγέτη των Σέρβων της Βοσνίας Ράτκο Μλάντιτς, μία σερβική ορθόδοξη εκκλησία βανδαλίστηκε, ενώ μία...

Λίγες ημέρες μετά τη σύλληψη του πρώην στρατιωτικού ηγέτη των Σέρβων της Βοσνίας Ράτκο Μλάντιτς, μία σερβική ορθόδοξη εκκλησία βανδαλίστηκε, ενώ μία χειροβομβίδα εξερράγη στην αυλή ενός τζαμιού στη Βοσνία, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία.

Τη νύχτα της Πέμπτης προς Παρασκευή μία χειροβομβίδα εξερράγη στην αυλή ενός τζαμιού στην κωμόπολη Πόντιτεζ, στην επαρχία Πάλε, περιοχή στην οποία ζουν κυρίως Σέρβοι, όπως ανακοίνωσε η Ντάνκα Τέσιτς εκπρόσωπος της αστυνομίας, την οποία επικαλείται το πρακτορείο Fena.

Από την έκρηξη προκλήθηκαν υλικές ζημιές στο τζαμί, ενώ πολλοί ύποπτοι συνελήφθησαν από την αστυνομία, σύμφωνα με την εφημερίδα Dnevni Avaz.

Μία ημέρα νωρίτερα μία σερβική ορθόδοξη εκκλησία που βρίσκεται στο Μπλαζούζ, περιοχή κοντά στο Σαράγεβο στην οποία ζουν κυρίως μουσουλμάνοι, βανδαλίστηκε.

«Περίπου 30 γκράφιτι γράφτηκαν στην πρόσοψη, κυρίως προσβολές εναντίον του στρατηγού Ράτκο Μλάντιτς, αλλά και ο Αλλάχ είναι μεγάλος», δήλωσε Σέντομιρ Ντζέλμο ιερέας σε τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο.