ΚΟΣΜΟΣ

Αβοκάντο με E.coli στην Ταϊλάνδη

Αβοκάντο με E.coli στην Ταϊλάνδη
Εντεροαιμορραγικά βακτήρια E.coli βρέθηκαν σε αβοκάντο που εισήχθησαν από την Ευρώπη στην Η Ταϊλάνδη ανακοίνωσε σήμερα η χώρα, ωστόσο αγνοεί αν πρόκειται για..

Εντεροαιμορραγικά βακτήρια E.coli βρέθηκαν σε αβοκάντο που εισήχθησαν από την Ευρώπη στην Η Ταϊλάνδη ανακοίνωσε σήμερα η χώρα, ωστόσο αγνοεί αν πρόκειται για το ίδιο στέλεχος με αυτό που προκάλεσε στην Ευρώπη το θάνατο 25 ανθρώπων.

Η κυβέρνηση κάλεσε τον πληθυσμό να μην πανικοβληθεί υπογραμμίζοντας ότι υπάρχουν πολλές παραλλαγές του βακτηρίου. Συνέστησε ωστόσο τα φρούτα και τα λαχανικά να πλένονται επιμελώς ή να ψήνονται.

Μια ποικιλία του βακτηρίου E.coli εντοπίστηκε σ' ένα φορτίο αβοκάντο που έφτασε από μια ευρωπαϊκή χώρα, η οποία δεν διευκρινίζεται, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας, στην οποία προστίθεται ότι θα χρειαστούν 3 με 5 ημέρες για να γίνει γνωστό αν πρόκειται για θανατηφόρο στέλεχος.

Στο μεταξύ, ένας Ισπανός υπουργός δήλωσε σήμερα στο Βερολίνο ότι η Γερμανία δεσμεύθηκε να βοηθήσει την Ισπανία να αποκαταστήσει τη φήμη των φρούτων και των λαχανικών της που επλήγη από την επιδημία.


Η Γερμανία θα στηρίξει μια εκστρατεία διαφήμισης των ισπανικών αγροτικών προϊόντων που ετοιμάζει η κυβέρνηση της Μαδρίτης, διευκρίνισε ο υπουργός.


Για να κάνει γνωστό το μέγεθος της ζημιάς που προκλήθηκε στους ισπανούς καλλιεργητές, ο υπουργός υπενθύμισε πως η Ισπανία, πρώτος εξαγωγός φρούτων και λαχανικών στην ΕΕ, διοχετεύει το 25% των προϊόντων αυτών στη Γερμανία.