ΚΟΣΜΟΣ

Η Ελλάδα στον γερμανικό Τύπο

Η Ελλάδα στον γερμανικό Τύπο
«Η Ελλάδα λίγο πριν από τη χρεοκοπία», είναι ο τίτλος δημοσιεύματος της γερμανικής εφημερίδας Bild, στο οποίο αναλύει...

«Η Ελλάδα λίγο πριν από τη χρεοκοπία», είναι ο τίτλος δημοσιεύματος της γερμανικής εφημερίδας Bild, στο οποίο αναλύει πόσα χρήματα έχει ήδη πάρει η Ελλάδα και ποιο θα είναι το κόστος για τη Γερμανία σε μια ενδεχόμενη κατάρρευση. Περιγράφει την κατάσταση στην Ελλάδα σαν ταινία τρόμου δίχως τέλος, ενώ για την κρίση χρέους λέει ότι εξελίσσεται σε πόλεμο νεύρων.

Το περιοδικό Spiegel στην ηλεκτρονική του έκδοση τονίζει ότι ο «μαυροκίτρινος» συνασπισμός που κυβερνά τη Γερμανία παίζει με το χρόνο όσον αφορά στην ελληνική βοήθεια. Αναφέρει ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θα αποφασίσει για το δεύτερο πακέτο διάσωσης τον Σεπτέμβριο και σχολιάζει την κατάσταση αμηχανίας στην οποία βρίσκεται σχετικά με την ελληνική κρίση, παραθέτοντας τα λόγια μιας κυβερνητικής πηγής: «Δεν ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε».

Επίσης, η γερμανική οικονομική εφημερίδα Handelsblatt τονίζει τις οικονομικές συνέπειες, έχοντας πρωτοσέλιδο τίτλο «Η ελληνική κρίση θα μπορούσε να βυθίσει στο χάος την Ευρωπαϊκή Ένωση».

Χαρακτηρίζει «ατελείωτες» τις συζητήσεις για το νέο πακέτο διάσωσης για την Ελλάδα και τονίζει ότι οικονομολόγοι προειδοποιούν για τον κίνδυνο να παρθούν λανθασμένες αποφάσεις όταν θα είναι ήδη «πολύ αργά».

Διαβάστε επίσης:

Πρώτο θέμα και σήμερα στα διεθνή μέσα η Ελλάδα