ΚΟΣΜΟΣ

Καντάφι: «Το ΝΑΤΟ θα ηττηθεί»

Καντάφι: «Το ΝΑΤΟ θα ηττηθεί»
Την ήττα του ΝΑΤΟ υποσχέθηκε για μία ακόμα φορά ο Λίβυος ηγέτης Μουαμάρ Καντάφι, σε ηχητικό απόσπασμα...

Την ήττα του ΝΑΤΟ υποσχέθηκε για μία ακόμα φορά ο Λίβυος ηγέτης Μουαμάρ Καντάφι, σε ηχητικό απόσπασμα δηλώσεών του που μεταδόθηκε από την κρατική τηλεόραση της χώρας.

«Αυτή είναι η πρώτη φορά που αντιμετωπίζουν ένα ένοπλο έθνος εκατομμυρίων», τόνισε ο Καντάφι. «Θα ηττηθούν, η συμμαχία θα ηττηθεί», προσέθεσε.

«Βρισκόμαστε στη χώρα μας και είμαστε αποφασισμένοι να παραμείνουμε και να την υπερασπιστούμε (...). Θα μείνουμε, θα μείνουμε. Αφήστε τους να χρησιμοποιήσουν ακόμη και πυρηνικές βόμβες», είπε χαρακτηριστικά ο Καντάφι, προτού αναφερθεί στους αντικαθεστωτικούς που επιζητούν την ανατροπή του χαρακτηρίζοντάς τους «προδότες» και «δειλούς».

Η κρατική τηλεόραση διευκρίνισε ότι το ηχητικό αυτό απόσπασμα είναι από «τηλεφωνική κλήση του αδελφού ηγέτη στις 17 Ιουνίου», δηλαδή σήμερα, μολονότι αυτό δεν κατέστη δυνατό να επαληθευτεί από ανεξάρτητη πηγή.

Νωρίτερα σήμερα το ΝΑΤΟ είχε απορρίψει ως «κυνικό κόλπο δημοσίων σχέσεων» την πρόταση του γιου του Λίβυου ηγέτη, Σαΐφ αλ Ισλάμ, για διεξαγωγή εκλογών και κατάρτιση νέου Συντάγματος στη Λιβύη.