ΚΟΣΜΟΣ

Άρχισε η δίκη του Μπεν Άλι

Άρχισε η δίκη του Μπεν Άλι
Στο δικαστικό μέγαρο της Τύνιδας, ξεκίνησε σήμερα η δίκη του πρώην προέδρου της Τυνησίας Ζιν ελ Αμπιντίν Μπεν Άλι ερήμην του κατηγορουμένου. Όπως τη...

Στο δικαστικό μέγαρο της Τύνιδας, ξεκίνησε σήμερα η δίκη του πρώην προέδρου της Τυνησίας Ζιν ελ Αμπιντίν Μπεν Άλι ερήμην του κατηγορουμένου.


Όπως τη χαρακτηρίζουν πολλές εφημερίδες της χώρας, πρόκειται για μια ιστορική δίκη. «Για πρώτη φορά στη μακρά ιστορία μας, ένας πρόεδρος μεταμορφωμένος σε δικτάτορα, αρπακτικό και αιμοβόρο, θα δικαστεί για μια σειρά υποθέσεων, μεταξύ άλλων για ύψιστη προδοσία» αναφέρει χαρακτηριστικά μια εκ των εφημερίδων στην Τυνησία.
Τόσο ο Μπεν Άλι όσο και η σύζυγός του Λεϊλά Τραμπέλσι, διώκονται σε αυτό το πρώτο μέρος των δικαστικών διαδικασιών εναντίον τους, για την κατοχή μεγάλων χρηματικών ποσών, κοσμημάτων αξίας, όπλων και ναρκωτικών ουσιών, που εντοπίστηκαν στα δύο ανάκτορα.

Ο πρώην πρόεδρος της Τυνησίας, προχώρησε χθες σε δηλώσεις δια του δικηγόρου του, αμφισβητώντας έντονα τις κατηγορίες εις βάρος του και δηλώνοντας ότι πρόκειται για μια δίκη που έχει ως στόχο την εκτροπή της προσοχής του λαού της Τυνησίας από το σημερινό χάος που επικρατεί στη χώρα.