ΚΟΣΜΟΣ

Συνωμοσία εναντίον της Συρίας καταγγέλλει ο Άσαντ

Συνωμοσία εναντίον της Συρίας καταγγέλλει ο Άσαντ
Ενώ οι συγκρούσεις ανάμεσα στους διαδηλωτές και τις δυνάμεις του καθεστώτος συνεχίζονται ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ-Άσαντ σε σημερινό του διάγγελμα προς...

Ενώ οι συγκρούσεις ανάμεσα στους διαδηλωτές και τις δυνάμεις του καθεστώτος συνεχίζονται ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ-Άσαντ σε σημερινό του διάγγελμα προς τον λαό, δήλωσε ότι σύντομα θ΄αρχίσει ένας εθνικός διάλογος, ο οποίος θα μπορούσε να οδηγήσει σε ένα νέο Σύνταγμα.


Στο πρώτο διάγγελμα του εδώ και δύο μήνες, -το τρίτο από όταν ξεκίνησαν οι ταραχές τον Μάρτιο- ο πρόεδρος της, δήλωσε ότι θα διαφοροποιήσει τις νόμιμες απαιτήσεις του λαού του από αυτές των σαμποτέρ και υποσχέθηκε την διενέργεια βουλευτικών εκλογών τον Αύγουστο.


«Οι πράξεις κάποιον δεν έχουν σχέση με τη μεταρρύθμιση αλλά με σαμποτάζ» δήλωσε ο Σύρος πρόεδρος, υποστηρίζοντας ότι η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με μια «ξενοκίνητη συνωμοσία», η οποία όμως, όπως υπογράμμισε, την καθιστά πιο «ανθεκτική».

Τόνισε ότι η χώρα του βρίσκεται σε μια «αποφασιστική καμπή» μετά τις «δύσκολες ημέρες», εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των «μαρτύρων» και τόνισε ότι οι υπεύθυνοι για την «αιματοχυσία» θα λογοδοτήσουν.

Ο Άσαντ πρόσθεσε ότι η οικονομία απειλείται με «κατάρρευση». «Πρέπει να ενεργήσουμε ώστε να αποκαταστήσουμε την εμπιστοσύνη στη συριακή οικονομία γιατί υπάρχει κίνδυνος κατάρρευσης», τόνισε.


Οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων εκτιμούν ότι από την αρχή των κινητοποιήσεων 1300 πολίτες έχουν χάσει τη ζωής τους και πάνω από 10.000 έχουν οδηγηθεί στη φυλακή, ενώ πάνω από 300 στρατιώτες και αστυνομικοί σκοτώθηκαν.