ΚΟΣΜΟΣ

Μαρόνι: Εκφοβισμός η «προειδοποίηση» υποβάθμισης της Ιταλίας

Μαρόνι: Εκφοβισμός η «προειδοποίηση» υποβάθμισης της Ιταλίας
«Έκπληκτος» δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας Ρομπέρτο Μαρόνι, μετά την δημοσιοποίηση των προθέσεων του οίκου αξιολόγησης Moody's να προχωρήσει στην...

«Έκπληκτος» δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας Ρομπέρτο Μαρόνι, μετά την δημοσιοποίηση των προθέσεων του οίκου αξιολόγησης Moody's να προχωρήσει στην υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας.


«Δεν έχω μεγάλη γνώση των μηχανισμών αυτών, αλλά μένω έκπληκτος από το ότι ένας τόσο σημαντικός οίκος δεν λέει «υποβαθμίζω την Ιταλία» ή «την υποβάθμισα πριν πέντε λεπτά, αλλά ίσως σε τρεις μήνες θα την υποβαθμίσουμε» δήλωσε ο ιταλός υπουργός και βασικό στέλεχος της Λίγκας του Βορρά.


«Μέσα σε τρεις μήνες μπορούν να συμβούν τα πάντα, δεν ξέρω αν είναι φυσιολογικό να φέρεται, κανείς, με αυτό τον τρόπο, στέλνοντας μηνύματα στα όρια του εκφοβισμού, για το τι θα μπορούσε να προκύψει σε ένα τρίμηνο», τόνισε ο Μαρόνι.


Αναφερόμενος στις κυβερνητικές προθέσεις και στρατηγικές της κυβέρνησης Μπερλουσκόνι για την προάσπιση της οικονομικής σταθερότητας τόνισε: «εμείς είμαστε η ιταλική κυβέρνηση και πρέπει να προχωρήσουμε σε σημαντικές και θαρραλέες επιλογές. Με τον τρόπο αυτό, οι οίκοι αξιολόγησης θα καταλάβουν ότι υπάρχει μια κυβέρνηση που κυβερνά. Αυτό είναι το πιο σημαντικό μήνυμα που πρέπει να στείλουμε».