ΚΟΣΜΟΣ

Το Ισραήλ σκληραίνει τις συνθήκες κράτησης Παλαιστινίων

Το Ισραήλ σκληραίνει τις  συνθήκες κράτησης Παλαιστινίων
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε την Πέμπτη ότι...

Σκληρότερες θα γίνουν οι συνθήκες φυλάκισης των Παλαιστινίων κρατουμένων, καθώς πλησιάζει η πέμπτη επέτειος από τη σύλληψη του στρατιώτη Γιλάντ Σαλίτ.

Αυτό προκύπτει από όσα δήλωσε την Πέμπτη ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου, ο οποίος κατά΄την ολοκλήρωση μιας διεθνούς διάσκεψης στην Ιερουσαλήμ είπε: « Θα τροποποιήσουμε τις συνθήκες κράτησης των τρομοκρατών στις φυλακές μας. Δεν θα σας δώσω έναν λεπτομερή κατάλογο των μέτρων αυτών, αλλά μπορώ να σας πω ότι το πανηγύρι τελείωσε».

Επίσης, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ πρόσθεσε: « Είναι αδύνατο αυτοί οι τρομοκράτες να συνεχίζουν να απολαμβάνουν τα προνόμια στις φυλακές μας, ενώ η Χαμάς να συνεχίζει να σκοτώνει αθώους πολίτες.Θα σας δώσω ένα παράδειγμα του παραλογισμού (αυτών των προνομίων): ζήτησα να μην μπορούν πια να εγγράφονται στα πανεπιστήμια. Δε θα υπάρξουν περισσότεροι γιατροί τρομοκράτες».

Σημειώνεται, την ίδια ώρα που ο κ. Νετανιάχου προέβαινε σ’ αυτές τις δηλώσεις, το Ισραήλ ετοιμάζεται το Σάββατο να γιορτάσει την πέμπτη επέτειο της κράτησης του 24χρονου στρατιώτη Γιλάντ Σαλίτ.