ΚΟΣΜΟΣ

Μπαν Γκι Μουν: Ζητά από τους Παλαιστίνιους την απελευθέρωση του Γκιλάντ Σαλίτ

Μπαν Γκι Μουν: Ζητά από τους Παλαιστίνιους την απελευθέρωση του Γκιλάντ Σαλίτ
Την «άμεση απελευθέρωση» του Γαλλοϊσραηλινού στρατιώτη...

Την «άμεση απελευθέρωση» του Γαλλοϊσραηλινού στρατιώτη Γκιλάντ Σαλίτ, που είχε απαχθεί από Παλαιστίνιους ενόπλους σε Ισραηλινό έδαφος, κοντά στη Λωρίδα της Γάζας, πριν από πέντε χρόνια, απαίτησε την Πέμπτη ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Γκι-μουν.

«Ενώνει επίσης τη φωνή του με το γενικό διευθυντή της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού και της Ερυθράς Ημισελήνου (Ιβ Ντακόρ) και καλεί τη Χαμάς να προστατεύσει τη ζωή του, να του συμπεριφέρεται με ανθρώπινο τρόπο, να αποδείξει ότι βρίσκεται εν ζωή και να επιτρέψει στην οικογένεια Σαλίτ να έλθει σε επαφή με το γιο της», πρόσθεσε ο επικεφαλής των Ηνωμένων Εθνών, σύμφωνα με τον εκπρόσωπό του Μάρτιν Νεζίρκι.

«Στην πέμπτη επέτειο της αιχμαλωσίας του λοχία Γκιλάντ Σαλίτ, ο γενικός γραμματέας καλεί να απελευθερωθεί άμεσα», συμπλήρωσε ο κ. Νεζίρκι.

Σημειώνεται, ότι ο 24χρονος σήμερα γαλλοϊσραηλινός στρατιώτης είχε αιχμαλωτιστεί την 25η Ιουνίου 2006 από ενόπλους τριών παλαιστινιακών παρατάξεων, περιλαμβανομένων και μελών της ισλαμιστικής Χαμάς.

Υπενθυμίζεται, ότι την Πέμπτη ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου είπε ότι προτίθεται να επιβάλει ακόμα σκληρότερους όρους φυλάκισης στους παλαιστίνιους κρατούμενους, σε αντίποινα για την συνεχιζόμενη άρνηση της Χαμάς, τα τελευταία πέντε χρόνια, να επιτρέψει στον Ερυθρό Σταυρό να επισκεφθεί το Σαλίτ.