ΚΟΣΜΟΣ

Νέα επέκταση της επικίνδυνης ζώνης στη Φουκουσίμα

Νέα επέκταση της επικίνδυνης ζώνης στη Φουκουσίμα
Οι κάτοικοι τεσσάρων νέων θυλάκων γύρω από τον κατεστραμμένο πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα θα πρέπει να εγκαταλείψουν τις εστίες τους...

Οι κάτοικοι τεσσάρων νέων θυλάκων γύρω από τον κατεστραμμένο πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα θα πρέπει να εγκαταλείψουν τις εστίες τους, καθώς ανιχνεύθηκαν υψηλά επίπεδα ραδιενέργειας, όπως ανακοίνωσαν τοπικοί αξιωματούχοι.

Η απόφαση εκκένωσης αφορά 113 νοικοκυριά στην πόλη Ντάτε, που βρίσκεται περίπου 60 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του σταθμού Φουκουσίμα Νταϊίτσι, ο οποίος έχει υποστεί σοβαρές ζημιές μετά τον σεισμό και το τσουνάμι της 11ης Μαρτίου.

Οι αρχές αποκάλυψαν ότι υψηλά επίπεδα ραδιενέργειες, μεγαλύτερα από το νόμιμο όριο των 20 μιλισίβερτ τον χρόνο που έχει ορίσει η ιαπωνική κυβέρνηση, εντοπίστηκαν στις επαρχίες Ριοζενμάχι, Καμιογκούνι, Σιμουγκούνι και Τσουκιντατεμάχι.

Η κυβέρνηση θα προσφέρει οικονομική βοήθεια στις οικογένειες που θα δεχθούν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, διευκρίνισε ένας τοπικός αξιωματούχος.

Συνολικά 85.000 άνθρωποι έχουν απομακρυνθεί σε ακτίνα 30 χιλιομέτρων γύρω από τον πυρηνικό σταθμό και ζουν σε προσωρινά καταφύγια ελπίζοντας ότι κάποια ημέρα θα καταφέρουν να επιστρέψουν στα σπίτια τους.