ΚΟΣΜΟΣ

Ελεύθερος χωρίς εγγύηση ο Ντομινίκ Στρος Καν

Ελεύθερος χωρίς εγγύηση ο Ντομινίκ Στρος Καν
Δραματική ανατροπή στην υπόθεση του Ντομινίκ Στρος Καν, καθώς το δικαστήριο του Μανχάταν αποφάσισε να τον αφήσει ελεύθερο...

Δραματική ανατροπή στην υπόθεση του Ντομινίκ Στρος Καν, καθώς το δικαστήριο του Μανχάταν αποφάσισε να τον αφήσει ελεύθερο χωρίς την επιβολή χρηματικής εγγύησης, αλλά με περιοριστικούς όρους.

Θα κρατηθούν, επίσης, τα ταξιδιωτικά του έγγραφα.

Στις 18 Ιουλίου ο Στρος Καν θα εμφανιστεί ξανά ενώπιον του δικαστηρίου.

Ο δικαστής Μάικλ Όμπους δέχτηκε την πρόταση να επιστραφεί στον Στρος Καν η εγγύηση των 6 εκατομμυρίων δολαρίων που είχε καταβάλει, ωστόσο οι κατηγορίες που του έχουν απαγγελθεί δεν κατέπεσαν αφού, όπως είπε, «η υπόθεση δεν κλείνει».

Στην ευνοϊκή για τον πρώην ισχυρό άνδρα του ΔΝΤ απόφαση έπαιξαν ρόλο οι παλινωδίες του φερόμενου ως θύματος σεξουαλικής επίθεσης, καθώς η καμαριέρα του ξενοδοχείου Sofitel δεν έπεισε για τις δραστηριότητές της το κρίσιμο χρονικό διάστημα, όπως και για μέρος του παρελθόντος της.

Κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, ο εισαγγελέας δήλωσε ότι η αξιοπιστία της καμαριέρας που καταγγέλλει τον Στρος Καν, τίθεται εν αμφιβόλω.

«Αντιλαμβάνομαι ότι οι συνθήκες της υπόθεσης έχουν αλλάξει σημαντικά. Συμφωνώ στην απελευθέρωση του Ντομινίκ Στρος Καν», δήλωσε ο δικαστής Μάικλ Όμπους.

Μετά τη λήξη της διαδικασίας, ο δικηγόρος του Στρος Καν δήλωσε ότι ο πελάτης του είναι αθώος.

Στο πλευρό του ήταν για μία ακόμα φορά η σύζυγός του, Αν Σινκλέρ, με την οποία εγκατέλειψε χαμογελαστός το δικαστήριο.