ΚΟΣΜΟΣ

«Βουλιάζει» η δημοτικότητα του Θαπατέρο

«Βουλιάζει» η δημοτικότητα του Θαπατέρο
Προβάδισμα 14 ποσοστιαίων μονάδων στο αντιπολιτευόμενο Λαϊκό Κόμμα δίνουν οι Ισπανοί, σύμφωνα με δημοσκόπηση, δείχνοντας έτσι την έντονη δυσαρέσκειά στην...

Προβάδισμα 14 ποσοστιαίων μονάδων στο αντιπολιτευόμενο Λαϊκό Κόμμα δίνουν οι Ισπανοί, σύμφωνα με δημοσκόπηση, δείχνοντας έτσι την έντονη δυσαρέσκειά στην κυβέρνηση του Χοσέ Λουίς Ροδρίγκεθ Θαπατέρο για την ανεργία και την οικονομική κατάσταση στην χώρα τους.


Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Metroscopia για λογαριασμό της εφημερίδας Ελ Παΐς, το 44,7% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι θα ψηφίσει το Λαϊκό Κόμμα, ενώ το 30,4 το Σοσιαλιστικό Κόμμα του Θαπατέρο. Πριν από ένα μήνα, το Λαϊκό Κόμμα προηγείτο των Σοσιαλιστών κατά 13,8 μονάδες.

Ακόμη, το 50% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι ο Ισπανός πρωθυπουργός πρέπει να προχωρήσει σε εκλογές πριν την ολοκλήρωση της θητείας του τον Μάρτιο του 2012, ενώ το 42% απάντησε ότι κάτι τέτοιο θα κάνει τα πράγματα χειρότερα.

Την προηγούμενη εβδομάδα, ο πρωθυπουργός Θαπατέρο έκανε σαφές ότι σκοπεύει να μείνει στη θέση του προκειμένου να ολοκληρώσει τις μεταρρυθμίσεις. Ωστόσο, έχει δηλώσει ότι δε θα ηγηθεί των Σοσιαλιστών στις επόμενες εκλογές και έχει προτείνει τον υπουργό Εσωτερικών Αλφρέδο Πέρεθ Ρουμπαλκάμπα ως διάδοχό του.