ΚΟΣΜΟΣ

Ο πρώην διευθυντής της “News of the World” παραδόθηκε στην αστυνομία

Ο πρώην διευθυντής της “News of the World” παραδόθηκε στην αστυνομία
Σε αστυνομικό τμήμα του Λονδίνου εμφανίστηκε σήμερα ο Άντι Κόλσον, πρώην διευθυντής της εφημερίδας News οf the World και πρώην σύμβουλος του Βρετανού...

Σε αστυνομικό τμήμα του Λονδίνου εμφανίστηκε σήμερα ο Άντι Κόλσον, πρώην διευθυντής της εφημερίδας News οf the World και πρώην σύμβουλος του Βρετανού πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον, όπου κλήθηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις για την ανάμειξή του στο σκάνδαλο τηλεφωνικών υποκλοπών που συνταράσσει την Βρετανία και τέθηκε υπό κράτηση.

Ο 43χρονος Κόλσον είναι "ύποπτος για συμμετοχή σε παράνομες υποκλοπές τηλεφωνημάτων" και για "διαφθορά", διευκρίνισε η αστυνομία σε ανακοίνωσή της.


Ο Άντι Κόλσον εμφανίστηκε στα πρόσφατα δημοσιεύματα ως ο συνδετικός κρίκος ανάμεσα στον μεγιστάνα του τύπου Ρούπερτ Μέρντοκ και τον βρετανό πρωθυπουργό ο οποίος κατηγορήθηκε στο βρετανικό κοινοβούλιο από την αντιπολίτευση ότι “έφερε έναν άνθρωπο τέτοιας ποιότητας στην καρδιά του κρατικού μηχανισμού”.

Ο Κόλσον, τον οποίο ο Κάμερον έκανε διευθυντή Επικοινωνίας του όταν ανέβηκε στην εξουσία το 2010, αναγκάσθηκε να παραιτηθεί από τη θέση αυτή τον Ιανουάριο, έπειτα από ένα πρώτο κύμα αποκαλύψεων για τις υποκλοπές τηλεφωνημάτων προσωπικοτήτων που πραγματοποίησε σε μεγάλη κλίμακα η News of the World στη διάρκεια της δεκαετίας του 2000.

Ο Κόλσον είχε αναγκαστεί να εγκαταλείψει τη θέση του διευθυντή της News of the World το 2007, όταν ο ανακτορικός συντάκτης της ταμπλόιντ είχε φυλακιστεί στο πλαίσιο αυτής της υπόθεσης.


Νωρίτερα σήμερα την είδηση ότι ο Μέρντοχ αποφάσισε να κλείσει την News Of The World, τη μεγαλύτερη σε κυκλοφορία κυριακάτικη εφημερίδα στη Βρετανία, όπως ανέφεραν στην ιστοσελίδα τους οι Times του Λονδίνου, ακολούθησε η πληροφορία της εφημερίδας Γκάρντιαν ότι η βρετανική αστυνομία πρόκειται να συλλάβει τον Άντι Κόλσον μέσα στη μέρα.