ΚΟΣΜΟΣ

Συγκλονισμένος ο Δ. Χριστόφιας από την τραγωδία

Συγκλονισμένος ο Δ. Χριστόφιας από την τραγωδία
Βαθύτατα συγκλονισμένος δήλωσε πως είναι ο πρόεδρος...

Βαθύτατα συγκλονισμένος δήλωσε πως είναι ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας, αναφερόμενος για στην τραγωδία που συγκλονίζει από το πρωί το νησί. Ο Κύπριος πρόεδρος, μετέβη νωρίτερα στη ναυτική βάση της Εθνικής Φρουράς στο Ζύγι, στη Λεμεσό, προκειμένου να ενημερωθεί για τις εξελίξεις.

«Σήμερα καταγράφεται μια ακόμη μαύρη μέρα Ιουλίου για την Κυπριακή Δημοκρατία και το λαό της», ανέφερε σε δηλώσεις του σχετικά και πρόσθεσε : «Συγκλονιστήκαμε από αυτό το γεγονός, όχι τόσο από τα ζημιές όσο από την απώλεια ανθρώπινων ζωών και τον τραυματισμό πολλών συμπατριωτών μας. Θέλω να εκφράσω τη συμπάθεια και τα συλλυπητήρια μου στις οικογένειες των ανθρώπων που εκτελώντας το καθήκον τους με αυταπάρνηση έχασαν τη ζωή τους. Οι υλικές ζημιές επανορθώνονται όσο μεγάλες και αν είναι, οι ζωές δεν επιστρέφουν πίσω».

Σε ερώτηση για τους νεκρούς ο κ. Χριστόφιας απάντησε ότι δεν θα βιαστεί να δώσει αριθμούς. Όσο για τη κατάσταση που επικρατεί στο σημείο της τραγωδίας, ο πολιτικός ηγέτης δήλωσε: «να τη χαρακτηρίσω εικόνα βομβαρδισμένου τοπίου, βιβλικής καταστροφής; Όπως και αν την πει κανείς εκφράζει την πραγματικότητα».