ΚΟΣΜΟΣ

Δεύτερη τραγωδία για την Εθνική Φρουρά Κύπρου

Δεύτερη τραγωδία για την Εθνική Φρουρά Κύπρου
Η μοίρα καμιά φορά παίζει πολύ περίεργα παιχνίδια...

Η μοίρα καμιά φορά παίζει πολύ περίεργα παιχνίδια. Η πολύπαθη Κύπρος πριν από 9 χρόνια ακριβώς, στις 10 Ιουλίου 2002, θρηνούσε το χαμό του Αρχηγού της Εθνικής Φρουράς Ευ. Φλωράκη, από τους εμπνευστές και ένθερμος οπαδός του Ενιαίου Αμυντικού Δόγματος της Κύπρου και της Ελλάδας, του οποίου το όνομα φέρει η ναυτική βάση στην οποία σημειώθηκε η ισχυρότατη φονική έκρηξη.

Στις 10 Ιουλίου 2002, στις 04.20 τα ξημερώματα, το ελικόπτερο της Εθνικής Φρουράς, πραγματοποιούσε πτήση έξω από την αεροπορική βάση της Πάφου.

Κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες οι χειριστές του ελικοπτέρου Augusta Bell χάνουν τον έλεγχο και το ελικόπτερο συντρίβεται στο έδαφος. Νεκρός ανασύρεται ο αρχηγός της Εθνικής Φρουράς, ο αντιστράτηγος Ευάγγελος Φλωράκης,

Μαζί με τον Ευάγγελο Φλωράκη, βρίσκουν τραγικό θάνατο ο τότε διοικητής της Αεροπορίας, ταξίαρχος Στέλιος Δεμέναγας, ο υπασπιστής του αρχηγού, υποπλοίαρχος Νικόλας Γεωργίου, και οι χειριστές του ελικοπτέρου, σμηναγός Πάρης Αθανασιάδης και υποσμηναγός Μιχάλης Σιακαλλής.

Σήμερα, 9 χρόνια μετά το τραγικό δυστύχημα, η Μεγαλόνησος βυθίζεται και πάλι στο πένθος. Η ισχυρή έκρηξη στη ναυτική βάση «Ευ. Φλωράκης» προκαλεί το θάνατο σε δεκάδες ανθρώπους και η Κύπρος βάφεται με αίμα για δεύτερη φορά σε μια δεκαετία.