ΚΟΣΜΟΣ

Επίσκεψη Χίλαρι Κλίντον στο Πατριαρχείο

Επίσκεψη Χίλαρι Κλίντον στο Πατριαρχείο
Το Οικουμενικό Πατριαρχείο αναμένεται να επισκεφτεί η...

Το Οικουμενικό Πατριαρχείο αναμένεται να επισκεφτεί η Χίλαρι Κλίντον. Η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ έχει προγραμματίσει επίσημη επίσκεψη στις 16 Ιουλίου στο Πατριαρχείο, σύμφωνα με δημοσίευμα της ομογενειακής εφημερίδας «Εθνικός Κήρυξ»

Θα είναι η πρώτη φορά που η κ. Κλίντον θα επισκεφθεί το Οικουμενικό Πατριαρχείο με την ιδιότητά της ως υπουργού Εξωτερικών. Τόσο η ίδια, όσο και ο σύζυγός της πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπιλ Κλίντον, έχουν ταχθεί επανειλημμένα υπέρ των θρησκευτικών ελευθεριών του Πατριαρχείου, καθώς και του ανοίγματος της Θεολογικής Σχολής στη Χάλκη.

Όπως ήδη έχει ανακοινωθεί από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, η Χίλαρι Κλίντον θα βρίσκεται στην Τουρκία (15 και 16 Ιουλίου), όπου θα συμμετάσχει στις συναντήσεις της Ομάδας Επαφής για τη Λιβύη, ενώ κατά την εκεί παρουσία της θα έχει επίσης συναντήσεις με τον πρόεδρο, τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Εξωτερικών της γείτονος χώρας.

Μετά την Τουρκία, η υπουργός Εξωτερικών αναμένεται να επισκεφθεί την Ελλάδα στις 17 και 18 Ιουλίου, όπου θα έχει συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, τον υπουργό Εξωτερικών Στ.Λαμπρινίδη και αρχηγούς πολιτικών. Στην ατζέντα των συνομιλιών θα περιλαμβάνονται «θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος», όπως είχε τονισθεί σε σχετική ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.