ΚΟΣΜΟΣ

Μπρέιβικ: «Πείτε μου πόσους σκότωσα»

Μπρέιβικ: «Πείτε μου πόσους σκότωσα»
Εντελώς ατάραχος παρέμεινε ο 'Αντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ, ο οποίος έχει ομολογήσει ότι ευθύνεται για τη διπλή επίθεση Νορβηγία, όταν η αστυνομία τον...

Εντελώς ατάραχος παρέμεινε ο 'Αντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ, ο οποίος έχει ομολογήσει ότι ευθύνεται για τη διπλή επίθεση Νορβηγία, όταν η αστυνομία τον ενημέρωσε ότι στις επιθέσεις αυτές σκοτώθηκαν 77 άνθρωποι, δήλωσε σήμερα ο δικηγόρος του.

Ο Μπρέιβικ ενημερώθηκε χθες για τον αριθμό των θυμάτων στις επιθέσεις της 22ας Ιουλίου όταν εμφανίσθηκε στο αρχηγείο της αστυνομίας για ανάκριση, δήλωσε ο δικηγόρος του Γκάιρ Λίπεσταντ στην εφημερίδα VG του 'Οσλο.

Στη διάρκεια της ανάκρισης ο Μπρέιβικ ρώτησε για τον αριθμό των θυμάτων.

"Δεν παρατήρησα καμία απολύτως αντίδραση. Δεν είδα ούτε ένα μειδίαμα ούτε κάποια ένδειξη ότι είχε τύψεις", τόνισε ο Λίπεσταντ.

Ο Νορβηγός δικηγόρος είχε δηλώσει νωρίτερα σε εφημερίδα ότι στη διάρκεια των συναντήσεών του με τον Μπρέιβικ είχε αποφύγει να τού αναφέρει τον αριθμό των θυμάτων λέγοντάς του μόνο ότι ήταν πολλά.

Η εφημερίδα, επικαλούμενη αστυνομικές πηγές αναφέρει ότι, όπως κατέθεσε ο δράστης, άλλοι στόχοι του ήταν το παλάτι και τα κεντρικά γραφεία του Εργατικού Κόμματος του 'Όσλο.

Ο αρχηγός της αστυνομίας του Όσλο δήλωσε χθες ότι 10 σημεία της πρωτεύουσας ελέγχθηκαν για εκρηκτικά, αλλά ότι δε βρέθηκε τίποτα.

Ο Μπρέιβικ αναμένεται να καταθέσει εκ νέου την προσεχή εβδομάδα.