ΚΟΣΜΟΣ

Έτοιμη η επιτροπή για το εμπόριο οργάνων στο Κόσοβο

Έτοιμη η επιτροπή για το εμπόριο οργάνων στο Κόσοβο
Ολοκληρώθηκε η στρατολόγηση μελών της ειδικής ομάδας που θα διερευνήσει τους ισχυρισμούς για εμπόριο ανθρώπινων οργάνων στο Κόσοβο και σύντομα η ομάδα...

Ολοκληρώθηκε η στρατολόγηση μελών της ειδικής ομάδας που θα διερευνήσει τους ισχυρισμούς για εμπόριο ανθρώπινων οργάνων στο Κόσοβο και σύντομα η ομάδα θα αναλάβει δράση, δήλωσε ο εκπρόσωπος της Eulex Νίκολας Χούτον.

«Αναμένουμε, η ειδική ομάδα να αρχίσει το έργο της σύντομα, με βάση τις προκαταρκτικές έρευνες που ξεκίνησε η Eulex», ανέφερε ο κ. Χούτον, σε γραπτή δήλωσή του στο σερβικό πρακτορείο ειδήσεων Τανγιούγκ, με αφορμή τη συγκρότηση της επιτροπής που θα ερευνήσει τους ισχυρισμούς που διατύπωσε ο ειδικός εισηγητής του Συμβουλίου της Ευρώπης Ντικ Μάρτι στην έκθεσή του για το εμπόριο ανθρώπινων οργάνων στο Κόσοβο, κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων το 1998-1999 και την περίοδο που ακολούθησε.


Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι-Μουν, στην έκθεσή του, που έχει συντάξει ενόψει της συνεδρίασης του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, στις 29 Αυγούστου, χαιρετίζει τη συγκρότηση της ειδικής ομάδας της Eulex για τη διερεύνηση των ισχυρισμών για το εμπόριο ανθρώπινων οργάνων και αναφέρει ότι θα αναλάβει έργο έως το τέλος του καλοκαιριού.